De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

DSM Nederland: Cao 2022 en verder

16 februari 2022

Stand van zaken onderhandelingen na ronde III

Op 26 januari heb ik je op de hoogte gebracht van het eerste cao-voorstel van DSM:

  • Een cao met een looptijd van 9 maanden: van 1 april 2022 tot en met 31 december 2022.
  • Eénmalige uitkering van € 700,- bruto per 1 april 2022.
  • Structurele loonverhoging per 1 september 2022 met 1,75%.
    De verhoging van 1,75% zal minimaal € 900,- bruto bedragen (bodem).

Dit komt neer op een verlenging van een lopende cao met 9 maanden en je zou in dat verband ook kunnen spreken van een cao ter overbrugging.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Beledigend en niet serieus te nemen

Massaal is er door jullie bij ons te kennen gegeven dat dit voorstel veel te mager is en door jullie niet serieus genomen kan worden. Deze boodschap hebben we in ronde II al kenbaar gemaakt aan de werkgever.

Ronde III: Teleurstellend en zorgwekkend

Op dinsdag 15 februari dreigde een herhaling van zetten. We zijn erg teleurgesteld in het verloop van de onderhandelingen. DSM vertoont geen enkele neiging zijn eerste voorstel te verbeteren. Daarmee moeten we constateren dat de kloof groot is. De verwachting was er dit jaar snel uit te zijn. In ieder geval vóór 1 april aanstaande. Op deze manier schiet het niet op. Dat baart zorgen.

Wat is jouw mening? Wat vind jij van de houding van DSM tot u toe?

De gezamenlijke werknemersorganisaties kunnen niet anders dan hun leden te laten spreken. Deels door locaties te bezoeken en deels door leden in de gelegenheid te stellen te reageren op deze nieuwbrief. Laat weten hoe jij hier tegenaan kijkt! We horen graag van jou, hoe zit je in de “wedstrijd”. Hoe gaan wij ervoor zorgen dat DSM meer tegemoet komt aan onze voorstellen?

Er moet een beter startpunt komen om de onderhandelingen voort te zetten. De tijd schrijdt voort: Eind november vroegen we je ons te voorzien van ideeën en suggesties om de cao te verbeteren. Twee maanden later zien we hoe de inflatie zich ontwikkeld en per 15 februari zijn de jaarcijfers 2021 van DSM bekend.

Kortom: Er is genoeg te bespreken en het kan desnoods kan nu ook weer op locatie (maar het kan ook nog steeds digitaal).

Laat van je horen: dit kan rechtstreeks via email john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067 of via de kaderleden.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid