De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

DSM: Ledenraadpleging overgang cao Covestro

27 november 2020

In onze laatste nieuwsbrief hebben wij de leden geïnformeerd over de lopende gesprekken tussen ons en DSM samen met Covestro over de overgangsmaatregelen, voor een deel van collega’s, naar Covestro.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Na heel intensieve maar zeer constructieve gesprekken tussen bovengenoemde partijen hebben wij uiteindelijk een goed verdedigbaar onderhandelingsresultaat kunnen bereiken, zoals het in de bijlage staat opgenomen. Lees hier het onderhandelingsresultaat. Naast alle arbeidsvoorwaarden die één op één overgaan op basis van de wet overgang onderneming hebben we ook voor alle andere bedrijfsspecifieke onderdelen die niet hieronder vallen, een compensatie kunnen afspreken met Covestro zoals optieregeling en winstdelingsregeling. Deze afspraken hebben we in een nieuwe (overgang) cao kunnen gieten zodat wij ook na de overgang naar Covestro als gesprekspartner kunnen blijven. Om de werkgelegenheid zo optimaal mogelijk te kunnen waarborgen, ook in de toekomst hebben we het huidige sociaal plan kunnen verlengen tot en met 31 december 2025. Pensioenregeling wordt onveranderd voorgezet bij het huidige pensioenfonds van DSM.

Daarom leggen wij dit resultaat met een positief advies aan de leden voor. Zij hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen.

Vragen of opmerkingen?

Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan contact met de belangenbehartiger, Suat Koetloe, op via e-mail suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid