De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

dsm-firmenich: Verkoop van divisie gistextracten

12 juni 2024

Dit bericht is verzonden aan alle leden die volgens onze ledenadministratie werkzaam zijn bij dsm-firmenich of dochterondernemingen/onderdelen. Mocht dit niet meer zo zijn, geef dan aan ons door wat jouw huidige werksituatie is. Op die manier kunnen we je blijvend van relevante informatie voorzien.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

dsm-firmenich heeft op 12 juni 2024 wederom de verkoop van een bedrijfsonderdeel aangekondigd. Het gaat om de Yeast Extraction in Delft. Hoewel het wereldwijd om 45 werknemers gaat, waarvan 21 in Nederland, worden uiteindelijk 154 medewerkers (voornamelijk in Delft) boventallig. Tot eind 2025 zou de productie moeten blijven draaien. Uiteindelijk wordt de productie overgenomen door Lesaffre (F).

De ondernemingsraad zal zich buigen over een adviesaanvraag en voor de sociale gevolgen ligt er een bestaand sociaal plan. We zijn in overleg met dsm-firmenich. Daarmee lijkt er een einde te komen aan een belangrijk tijdperk voor een onderdeel in Delft.

Het is voor de belangenbehartiger van belang te weten of je tot de direct betrokkenen behoort. Een ander criterium is de 75%-norm. Besteed je 75% van je tijd aan de Yeast Extraction Business, dan vraagt hij je dit aan hem door te geven.

Wij wensen iedereen die hierdoor geraakt wordt de komende tijd veel sterkte en wijsheid. Schroom niet om een beroep op ons te doen.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben, dan kan je de belangenbehartiger John Kapteijn bereiken via 06-5252 2067 of via john.kapteijn@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

Gerelateerde berichten

dsm-firmenich: Cao 204-2025

Per 1 oktober 2024 moet er – bij voorkeur – duidelijkheid zijn over de afspraken die zijn vastgelegd in de…

Word gratis lid