De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

dsm-firmenich Food Specialties Delft: Verkoop Divisie Gistextracten

17 juni 2024

Op 12 juni maakte dsm-firmenich bekend van plan te zijn de divisie gistextracten te gaan verkopen. Daarover hebben we onze leden dezelfde dag nog een nieuwsbrief gestuurd. De leden die in Delft werkzaam zijn, staan bij ons geregistreerd onder dsm-firmenich Food Specialties.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uiteraard moet de medezeggenschap zich nog uitspreken over het voorgenomen besluit. Maar voor de betrokken medewerkers ziet de toekomst er toch iets onzekerder uit:

  • Gaat mijn werkplek mee over naar Lesaffre (GlobalValt, een belangrijke speler in fermentatie)?
  • Valt voor mij ultimo 2025 het doek in Delft?

Mogelijk zijn er nog veel meer vragen die nu door de hoofden spoken.

Vrijdag 14 juni heeft er een eerste oriënterend gesprek plaatsgevonden met Personeelszaken van dsm-firmenich. Duidelijk werd onder andere dat het sociaal plan pas van toepassing zal zijn als u boventallig bent verklaard. Dat is een belangrijke nuance:

  • Je weet dat je baan eind 2025 weg zal zijn, maar je bent nog niet boventallig verklaard.

Feitelijk geeft dsm-firmenich de betrokken medewerkers een “opzegtermijn” van circa 18 maanden. Zoek je binnen die termijn een andere baan en vind je die ook daadwerkelijk, dan zal het sociaal plan niet van toepassing zijn. Om ervoor te zorgen dat de productie nog tot eind 2025 blijft lopen, denkt dsm-firmenich nu aan retentiebonussen: een vergoeding voor betrokken medewerkers die ervoor moet zorgen dat niet iedereen vóór eind 2025 al daadwerkelijk vertrokken is en de productie als gevolg daarvan stokt.

dsm-firmenich zal daarvoor een voorstel doen waar op gereageerd kan worden.

Er zijn inmiddels diverse leden die zich bij mij hebben gemeld omdat deze verkoop gevolgen voor hen gaat hebben. Spreek je andere leden, laat ze zich dan ook bij mij melden. Spreek je collega’s die nog niet bij De Unie zijn aangesloten maar onder deze omstandigheden dat alsnog zouden willen? Wijs ze dan op het belang van een lidmaatschap. Ze kunnen zich hier aanmelden.

Zodra er meer bekend is, zal de belangenbehartiger de leden weer informeren.

Heb je vragen of opmerkingen dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.

 

Gerelateerde berichten

dsm-firmenich: Cao 204-2025

Per 1 oktober 2024 moet er – bij voorkeur – duidelijkheid zijn over de afspraken die zijn vastgelegd in de…

Word gratis lid