De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

dsm-firmenich: Cao 2023-2024

15 augustus 2023

Vandaag, 15 augustus 2023 zijn de onderhandelingen over de cao 2023-2024 van start gegaan. De voorstellen op grond waarvan wij de arbeidsvoorwaarden zouden willen verbeteren vind je hier.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Onder voorzitterschap van de heer Roland Kip komen partijen bij elkaar. Op de agenda staan:

  • Een Business update verzorgt door Ralf Schmeitz en Harry Schonewille.
  • Het verslag van 29 juni 2023 zal aan de orde komen.
  • Daarna zullen de respectievelijke werknemersorganisaties (4) hun voorstellen toelichten. Aan het eind van de dag zal dsm-firmenich – door Stan Veltman en Roel Mesters – het voorstel van werkgeverskant uit de doeken doen (hierover tasten wij nu nog in het duister).

Per 1 oktober komt er een einde aan de lopende cao. Een cao-periode waarin er twee omvangrijke bedrijfsonderdelen werden afgestoten. De overgang van DSM Pension Services naar de stichting Pensioenfonds DSM Nederland is aanstaande. Een periode ook waarin de fusie met Firmenich z’n beslag kreeg. Met beslissingen op het gebied van bonussen en honorering van top-bestuuders die niet altijd op evenveel begrip konden rekenen.

Een periode waarin we misschien ook Corona hebben uitgezwaaid maar die werd opgevolgd door een gewapend conflict op ongeveer 2000 km afstand. Met torenhoge energieprijzen en een oplaaiende inflatie. Dit alles zal ongetwijfeld een rol spelen tijdens de aanstaande onderhandelingen. Binnen een week – op maandag 21 augustusvolgt Ronde II.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op  met de belangenbehartiger, John Kapteijn, via john.kapteijn@unie.nl.

Gerelateerde berichten

dsm-firmenich: Cao 204-2025

Per 1 oktober 2024 moet er – bij voorkeur – duidelijkheid zijn over de afspraken die zijn vastgelegd in de…

Word gratis lid