De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

dnata: stemmingsuitslag cao

01 februari 2023

Er is flink gestemd op het laatste bod van dnata. Het bod is geaccepteerd door een meerderheid van de leden. 88% heeft voor gestemd. Dat betekent dat je een nieuwe cao hebt per 1 januari 2023 met een looptijd tot 31 december 2023. Voor de volledigheid vind je het uitgeschreven protocol hier nogmaals. De volledige cao-tekst volgt later.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat vinden de leden

Tijdens de ledenvergadering en in de reacties bij de stemming hebben de leden aandachtspunten meegegeven. Een greep uit de punten waar we aandacht aan zullen moeten blijven besteden in de volgende onderhandelingen:

  • We kunnen de verhogingen niet in euro’s blijven doen. Het loonhuis wordt platter gedrukt en de medewerkers in de hogere schalen worden ook geraakt. Bij de volgende onderhandelingen is een percentage gewenst.
  • De 36-urige werkweek wordt breed gedragen, nu is het enkel een pilot. Dit zien we graag in de gehele organisatie.
  • We moeten scherp blijven op betere roosters, er worden nu mogelijkheden onderzocht, maar de behoefte aan gezonde roosters is en blijft groot.
  • We moeten scherp blijven op gezondheidsvereisten op de werkvloer.

Nieuwsbrief

Een aantal leden ontvingen onze nieuwsbrieven niet, of deze kwamen in de spamfolder. Voor degenen die zich bij ons hebben gemeld, hebben we dit probleem opgelost. Deel deze nieuwsbrief onderling met collega’s en check bij collega’s waarvan je weet dat ze lid zijn of ze de nieuwsbrief hebben ontvangen. Mocht iemand de nieuwsbrief niet ontvangen hebben, laat ze ons dan mailen. Want dan komt een oproep tot stemming of de vraag om input voor het nieuwe proces ook tijdig binnen.

Hoe verder?

Er zullen werkgroepen worden opgericht op het gebied van de 36-urige werkweek en roostering. Om deze pilots concreet vorm te geven en te evalueren. Tussentijds zullen we jou daarover informeren en ophalen hoe het ervaren wordt.

De betrokkenheid onder de medewerkers wordt steeds groter, maar laten we daarin vooral de voorwaartse beweging met elkaar blijven houden. Hoe breder het gedragen wordt, hoe meer we kunnen bereiken. Dat geeft dit resultaat aan.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar mandy.raaijmakers@unie.nl

Gerelateerde berichten

dnata Amsterdam: Uitslag stemming cao

De stemmingsuitslag is binnen. Het onderhandelingsresultaat is goedgekeurd door de leden! 100% van de leden heeft ingestemd. Dat betekent dat…

Word gratis lid