De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

dnata: cao update

18 januari 2023

Op 17 januari 2023 hebben we tijdens de ledenbijeenkomsten gezamenlijk besloten om het bod van de dnata in stemming te brengen. Dat betekent dat het laatste bod van dnata, zoals we dat in onze vorige nieuwsbrief hebben gedeeld, nu voorligt bij onze leden. Gebruik ook de ruimte bij de stemming om een opmerking toe te voegen over wat jij vindt van wat er wel en niet in het bod staat! Als er tegen gestemd wordt gebruiken we deze informatie in de vervolgstappen, maar als er voor gestemd wordt nemen we het ook mee naar de volgende onderhandelingen.

Stemmen kunnen worden uitgebracht tot 1 februari 2023, 10:00 uur. Deze mogelijkheid is er alleen voor onze volledige leden. Wil jij mee beslissen? Schrijf je dan nu hier in als lid.

Het bod van dnata

 • Looptijd 12 maanden, lopend van 1 januari 2023 t/m 31 december 2023.
 • Een structurele loonsverhoging van € 180,- bruto per maand per 1 april 2023 bij een fulltime dienstverband.
  • Ter toelichting is in onderstaande tabel de verhoging van € 180,- bruto per maand doorvertaald naar procenten voor de verschillende salarisschalen.
 • Een eenmalige uitkering van € 300,- netto per april 2023 bij een fulltime dienstverband
 • Doen van een pilot ‘36 uur werken en 8-uurs diensten’
 • Verduidelijking van de Generatiepactregeling (ORT/ CDT).
 • Vergoeding parkeerkosten. Mocht in de toekomst de parkeerkosten van medewerkers komen te vervallen, dan zal dnata met vakbonden afspraken maken over een mogelijk andere bestemming van de huidige vergoeding van
  € 8,- per maand.
 • Periodiek medisch onderzoek / PAGO wordt sowieso in 2024 toegepast.
 • Functiewaardering ORBA: dnata is bezig met het vernieuwen van de functiewaardering. Vakbonden worden geïnformeerd en betrokken bij het vaststellen van de nieuwe functiewaardering en de invloed daarvan op de groepsgrenzen.
 • De werkgeversbijdrage voor vakbonden wordt in 2023 verhoogd van
  € 15,- naar € 17,50.
 • Nieuwe medewerkers krijgen in hun introductiemap van dnata een informatiebrochure over de vakbonden.
 • dnata zal als werkgever deelnemen aan de gesprekken met betrekking tot het stand brengen van een sectorcao luchtvracht.

Het volledige bod met uitleg kun je hier lezen.

Lidmaatschap heeft nut

We zien dat de onderhandelingen beter gaan, nu het meer leeft op de werkvloer en medewerkers meer betrokken zijn. Hoe meer leden er zijn hoe beter we gehoord worden, dat laat dit bod ook zien. Als je nog geen lid bent, kun je dat nu worden via deze link. Als een collega jou heeft getipt voor het lidmaatschap, vergeet dan niet zijn of haar naam erbij vermelden in het aanmeldformulier, dan krijgt je collega van De Unie een bol.com bon als bedankje!

Contact

Als je vragen hebt over de cao, of jouw situatie op de werkvloer dan mag je altijd mailen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

dnata Amsterdam: Uitslag stemming cao

De stemmingsuitslag is binnen. Het onderhandelingsresultaat is goedgekeurd door de leden! 100% van de leden heeft ingestemd. Dat betekent dat…

Word gratis lid