De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

dnata – cao onderhandelingen – update

22 december 2022

Gezamenlijk met 194 collega’s hebben jullie de petitie getekend voor een betere cao. Deze petitie is aan dnata aangeboden voor de ingang van de flat. In de reactie gaf Marcel Verkoijen aan dat hij jullie heeft gehoord. Zowel een goede loonsverhoging als een vermindering van de werkdruk is belangrijk. Dat zou hij meenemen naar de onderhandelingen. Zowel de bonden als dnata zijn naar elkaar toe bewogen, maar het bod wat er nu ligt is nog niet in de buurt van het mandaat dat jullie hebben gegeven in de kantinebijeenkomst. Wat vinden jullie van het huidige bod? Blijft het mandaat staan en moeten we ons richten op vervolgstappen? Laat het ons weten.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Wat ligt er nu op tafel?

  • Een looptijd van 1 januari 2023 tot 1 april 2024, oftewel 15 maanden.
  • € 160,- loonsverhoging per maand, met ingang van 1 april 2023.
  • € 300,- netto ter compensatie omdat de cao 3 maanden langer doorloopt, uitbetaling in juli.
  • Pilot met een rooster van 36-uur op een representatieve operationele afdeling met behoud van de huidige al lopende pilots op het gebied van roostering.

Over de overige punten is ook gesproken, maar daar komen we later op terug. Voor nu ligt het grote pijnpunt op deze onderdelen en is het belangrijk om je stem te laten horen over wat jij hiervan vindt.

Dit komt niet in de buurt bij het minimum wat jullie in de kantinebijeenkomst hebben afgegeven, namelijk minimaal 7% met een bodem van € 250,- per maand, een verhoging per 1 januari en een looptijd van 12 maanden.

Hoe nu verder?

Dat bepaal jij. Als we ons vasthouden aan het minimum dat we besproken hebben, dan hebben we een volgende stap te zetten in het proces. Laat ons weten wat jij van het bod vindt en wat je vindt dat we moeten doen. Een volgende stap zou een brief kunnen zijn naar de werkgever met een uiterste vraag. We stellen dan nog geen ultimatum, maar geven ze nog eenmaal de ruimte om in de onderhandelingen met een beter bod te komen.

Contact

Als je vragen hebt over de cao, of jouw situatie op de werkvloer dan mag je altijd mailen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

Gerelateerde berichten

dnata Amsterdam: Uitslag stemming cao

De stemmingsuitslag is binnen. Het onderhandelingsresultaat is goedgekeurd door de leden! 100% van de leden heeft ingestemd. Dat betekent dat…

Word gratis lid