De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

dnata: Cao-onderhandeling: ronde 3

06 december 2022

De Unie heeft vandaag (6 december 2022) voor de 3e keer met dnata om de tafel gezeten over jouw cao. De vorige rondes is aangestuurd op het tijdig doen van een loonbod, omdat we op tijd een goede cao willen afspreken. De inflatie is nu hoog, op dit moment merken we allemaal in de supermarkt dat je veel minder boodschappen kunt kopen voor hetzelfde geld. Bovendien is de werkdruk al te lang te zwaar. Het verzuimpercentage blijft stijgen, wat een duidelijk signaal is. Er moet iets gebeuren. De werkgever stelt ons nu voor een onmogelijke keuze, kiezen tussen vermindering van de werkdruk of voor een verhoging van het salaris. Kom 8 december 2022 om 13:00 uur naar de kantinebijeenkomst om te laten horen wat je hiervan vindt.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Het loonbod

De werkgever doet een voorstel met twee opties en vraagt ons om te kiezen tussen het verminderen van de werkdruk of het salaris verbeteren. De Unie vindt dit geen wenselijke keuze, omdat de leden hebben aangegeven dat het allebei ontzettend belangrijk is. Hieronder vind je de keuzes die worden voorgesteld.

Optie 1 – ‘vermindering werkdruk’

  • Looptijd 1 jaar.
  • Invoering van een gemiddeld 36-urige werkweek inclusief 4 ER-dagen (artikel 9 lid 4 sub m vervalt) en dienstlengte naar 8 uur brengen.
  • Dit is een verbetering van 5,26%.
  • Leeftijdgrens geen verplichting werken in ploegendienst en nachtdiensten wordt de komende jaren stapsgewijs verhoogd van 57 naar 60 jaar (artikel 11 lid 5 a en b): 2023: 58 jaar, 2024: 59 jaar, 2025: 60 jaar.

Optie 2 – ‘verbetering salaris’

  • Looptijd 1 jaar.
  • Structurele loonsverhoging van € 100,- per maand per 1 april 2023.
  • Voor schalen 4 t/m 6 levert dit in procenten omgerekend een verhoging op van tussen 4% – 6%.
  • Dienstlengte naar 8 uur brengen.
  • Leeftijdgrens geen verplichting werken in ploegendienst en nachtdiensten wordt de komende jaren stapsgewijs verhoogd van 57 naar 60 jaar (artikel 11 lid 5 a en b): 2023: 58 jaar, 2024: 59 jaar, 2025: 60 jaar.

Wat doen we nu?

Aankomende donderdag op 8 december om 13:00 organiseert De Unie samen met de andere bond een kantinebijeenkomst. Het is belangrijk om snel bij elkaar te komen, omdat we willen voorkomen dat het weer langer dan een jaar duurt voordat er een nieuwe cao is. Kom aankomende donderdag om te laten horen wat er volgens jou moet gebeuren en om duidelijk te maken aan dnata hoe dit voorstel leeft bij jou.

Contact

Als je vragen hebt over de cao, of jouw individuele situatie op de werkvloer dan mag je altijd mailen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

dnata Amsterdam: Uitslag stemming cao

De stemmingsuitslag is binnen. Het onderhandelingsresultaat is goedgekeurd door de leden! 100% van de leden heeft ingestemd. Dat betekent dat…

Word gratis lid