De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

dnata Amsterdam: Uitslag stemming cao

04 januari 2024

De stemmingsuitslag is binnen. Het onderhandelingsresultaat is goedgekeurd door de leden! 100% van de leden heeft ingestemd. Dat betekent dat er een nieuwe cao is bij dnata met een looptijd van 1 januari 2024 tot 31 december 2024. Voor de volledigheid vind je hier het onderhandelingsresultaat terug. De volledige cao-tekst volgt later.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat zijn de aandachtspunten die zijn meegegeven?

Leden geven aan dat ze het fijn vinden dat er weer ruimte is om individueel te groeien, ook in de hogere schalen. Zo is er toch een stap te maken in percentage en niet alleen in euro’s.

Nieuwsbrieven

Een aantal leden ontving onze nieuwsbrief niet, of deze kwam in de spamfolder. Voor degenen die zich bij ons hebben gemeld, hebben we dit opgelost. Deel deze mail met collega’s onderling en check bij collega’s waarvan je weet dat ze lid zijn of ze de mail hebben ontvangen. Mocht iemand de nieuwsbrief niet ontvangen, laat ze ons dan mailen.

Hoe verder?

De cao-teksten worden nog afgestemd, zodra deze definitief zijn zullen we deze met je delen. Daarnaast is dnata op dit moment ook al in het proces om te onderhandelen over een komende sector cao voor de cargo, tezamen met Menzies, Swissport en WFS. Omdat De Unie niet voldoende achterban heeft bij de overige drie bedrijven onderhandelen wij niet mee over de sector cao. Mocht de sector cao tot stand komen, dan betekent dit dat er geen nieuwe dnata cao meer komt in 2025 en dat wij als De Unie niet meer gaan onderhandelen voor jouw cao. Mocht de sector cao uitblijven en mocht er opnieuw moeten worden onderhandeld over een cao bij dnata zelf, dan doen we uiteraard gewoon mee. Daarnaast blijft de individuele dienstverlening hetzelfde zoals die altijd is geweest. Als lid van De Unie behoud je al je rechten. Wij zullen alleen niet aan tafel zitten bij de sector cao-onderhandelingen.

Contactgegevens

Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op. Dat kan door een e-mail te sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons service center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

dnata: stemmingsuitslag cao

Er is flink gestemd op het laatste bod van dnata. Het bod is geaccepteerd door een meerderheid van de leden….

Word gratis lid