De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

De Golfbranche: Update

06 december 2023

Enige tijd geleden hebben we – ter voorbereiding op de gesprekken voor de nieuwe cao – medewerkers gevraagd deel te nemen aan de zogenaamde panelgesprekken. Inmiddels is de uitkomst van deze gesprekken bekend en zijn de eerste cao-onderhandelingen gestart. In dit bericht informeren wij hierover verder.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De uitkomst van de panelgesprekken is hier te lezen. Deze uitkomst is samen met de eerdere medewerkers enquête van ongeveer een jaar geleden de basis geweest voor de voorstellen van De Unie en de NVG.

Het spreek voor zich dat de huidige cao-gesprekken voor een groot gedeelte in het teken staan van de lonen, het loongebouw en beoordelen & belonen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat op basis van een salarisbenchmark met omliggende sectoren zoals hoveniers, horeca en toerisme, er substantiële aanpassingen nodig zijn. Daarbij kijken we uiteraard ook naar de verhoging(en) van het minimumloon.

De afgelopen twee gesprekken hebben vooral in het teken gestaan van het uitwisselen van standpunten en het verkennen van oplossingsrichtingen. Op dinsdag 5 december gaan de gesprekken verder. We hopen dan meer concrete afspraken te kunnen maken.

Zodra er een concreet resultaat is bereikt, dan worden alle medewerkers daarover geïnformeerd en mogen medewerkers die werkzaam zijn bij een golfbaan en lid zijn van de NVG, hun stem uitbrengen. De leden ontvangen daar later een apart bericht over.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht neem dan contact op de belangenbehartiger, Huug Brinkers, via huug.brinkers@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Golfbranche: akkoord bereikt

Op 5 december hebben we met de werkgevers in de Golfbranche wederom een akkoord bereikt voor een nieuwe cao. En…

Word gratis lid