De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CZ: reoganisatie

14 december 2022

In november heeft HR CZ De Unie geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom het traject ForCZ en de effecten ervan op de werkgelegenheid bij CZ.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Aanleiding

CZ is al enkele jaren bezig om het nieuwe declaratieverwerkingssysteem FZBO in te zetten als vervanger van het declaratieverwerkingssysteem MARS Schade en Machtigingen. Mei 2022 is het nieuwe systeem voor declaratieverwerking live gegaan zonder boventalligheid in 2022. In 2023 zijn er wel gevolgen voor de werkgelegenheid.

De functie Administratief Medewerker B vervalt op alle locaties (Tilburg, Sittard en Goes). Uitgezonderd zijn de Administratief Medewerkers B bij PZP. De reorganisatie treft 29 medewerkers exclusief uitzendkrachten. CZ onderzoekt nog of dit aantal lager kan worden door natuurlijk verloop en/of herplaatsing.

De betrokken medewerkers zijn geïnformeerd, preventief mobiel verklaard en vallen onder het sociaal plan CZ 2021-2025. De definitieve boventalligheid wordt medio 2023 verwacht. Hiervoor zal eerst nog advies moeten worden ingewonnen bij de OR. Dit proces start naar verwachting medio december 2022 – begin januari 2023.

Contact

Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief een vraag of wil je reageren? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via emailadres emanuel.geurts@unie.nl of telefoonnummer 06-5252 2074.  De collega’s van het Service Center staan ook graag voor je klaar en zijn te bereiken via mailadres sc@unie.nl, via chat op www.unie.nl of telefoonnummer 0345-851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: pensioen

In dit bericht informeren wij je over de uitkomst van de stemmingen over de nieuwe pensioenregeling die vakorganisaties en werkgevers…

Zorgverzekeraars Nederland: pensioen

In dit bericht informeren wij je over de uitkomst van de pensioenbesprekingen tussen de vakorganisaties en werkgevers aangesloten bij Zorgverzekeraars…

Word gratis lid