De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CRV: Update 1e cao-overleg

05 april 2024

Op dinsdag 2 april was de eerste onderhandelingsronde met betrekking tot de nieuwe cao CRV en de cao CRV Monsternemers. Op 11 maart 2024 heeft de belangenbehartiger Jan Admiraal aan de leden gevraagd welke voorstellen we voor de nieuwe cao zouden moeten indienen. Je kunt hier de cao-voorstellebrief lezen die we aan de directie hebben gestuurd.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

In deze cao-ronde hebben wij onze voorstellen toegelicht en de vragen vanuit de werkgever beantwoord. Daarna zijn we de voorstellen stuk voor stuk langsgelopen.
Op een aantal voorstellen zullen we snel tot overeenstemming komen; bij een aantal van onze voorstellen zullen we nog wat langer stil moeten staan; en op een aantal onderwerpen stuitten we op bezwaren van de directie, zoals de door ons voorgestelde loonsverhoging.

In het volgende cao-overleg, op 21 mei aanstaande, zal de loonparagraaf uitdrukkelijk aan de orde komen. De werkgever heeft een korte uitleg gegeven over de bedrijfseconomische cijfers en heeft ons ook deelgenoot gemaakt (voorzover dat wij al niet wisten) van de problemen in de sector. Deze problemen raken vanzelfsprekend ook CRV. Daarbij heeft de directie aangegeven dat alle zeilen moeten worden bijgezet om als organisatie door deze moeilijke en uitdagende periode heen te komen.

De tweede cao-ronde staat gepland op dinsdag 21 mei aanstaande.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Jan Admiraal, via jan.admiraal@unie.nl.

Gerelateerde berichten

CRV: De cao 1 juni 2024

Onderhandelingen cao’s CRV en Monsternemers Op 2 april 2024 gaan we van start met de onderhandelingen voor de nieuwe cao’s….

Word gratis lid