De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: Update

02 januari 2024

In dit bericht aandacht voor de komende cao-onderhandelingen, RVU en Codekamer Contractcatering.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao-onderhandelingen

Op 1 april 2024 loopt de huidige cao af en op dinsdag 16 januari 2024 starten de cao-partijen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao inclusief inflight deel. Bij de inflight vergezelt Jan Zuidhoek van KCS de belangenbehartiger als cao-kaderlid namens De Unie. Voor die cao-inzet hebben wij input ontvangen over onder andere het loon, reiskosten, verlof, arbeidsmarktkrapte en de mantelzorg. Wij gaan nu een inzetbrief schrijven en zullen deze aan de leden toesturen met de nieuwsbrief over de eerste onderhandelingsronde.

RVU

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) startte in april 2021 en loopt tot 31 maart 2024. Het bestuur van de uitvoerder SUCON II heeft sociale partners geadviseerd om de RVU-regeling te verlengen. Als de regeling wordt verlengd, betekent dit dat de aanvraagtermijn voor uitkeringen die vanaf 1 april 2023 zullen ingaan, wordt verkort tot minimaal 2 maanden. Je kunt dan in januari 2024 nog een aanvraag indienen voor een eerste uitkering in april 2024.

De hoogte van de maximale RVU-uitkering stijgt per 1 januari 2024 van € 2.037,- bruto per maand naar € 2.182,- bruto per maand en € 26.184,- per jaar. Parttimers ontvangen de uitkering naar rato. Als je interesse hebt, kijk dan op de website https://www.ietsvoorjou.nu/ voor meer informatie over de RVU.

Codekamer Contractcatering

De Codekamer Contractcatering heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Anna Casemier. Meer over Anna lees je hier. De Codekamer Contractcatering is onderdeel van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Lees hier verder over wat dit in de dagelijkse praktijk betekent.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben, dan kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts bereiken via 06-5252 2074 of via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid