De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: uitslag stemming over de cao

23 juli 2021

Met deze ledenbrief informeer ik je over de nieuwe cao voor de Contractcatering. Op 8 juni is er een ledenbrief naar de leden verstuurd over het bereikte onderhandelingsresultaat met het verzoek om daar over te stemmen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Uitslag stemmingen

De leden van De Unie en de andere vakorganisaties hebben ingestemd met het bereikte onderhandelingsresultaat. Bij de werkgevers ligt de situatie ingewikkeld. Werkgeversvereniging VOCC en een aantal grote werkgevers zoals Sodexo, ISS, KCS en Compass Group scharen zich achter het cao-resultaat. Andere werkgevers (nog) niet. De vakorganisaties en werkgevers die achter de cao staan, hebben hier een persbericht over gemaakt.

Vervolg

Nu er instemming is van de achterbannen van vakorganisaties en werkgevers worden de overeengekomen afspraken omgezet tot formele cao-teksten in een nieuwe cao Contractcatering. Zodra die nieuwe cao er is, krijgen de leden daar bericht over van mij. Gelet op de zomerperiode verwacht ik die teksten pas in het najaar gereed zullen zijn. Wordt dus nog vervolgd.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze ledenbrief en/of het bereikte onderhandelingsresultaat, neem dan contact met mij op via mijn telefoonnummer 06-52522074 of emailadres emanuel.geurts@unie.nl. Heb je een vraag over jouw persoonlijke situatie waar je graag advies over krijgt? Neem dan even contact op met mijn collega’s van het service center via 0345-851963 of sc@unie.nl. We staan graag voor je klaar!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Contractcatering: hospitality en inflight

In dit bericht aandacht voor stichtingen, werkstress, RVU, inflight, cao-onderhandelingen en de jaarlijkse gesprekken en het cateringcongres. Kortom, van alles…

Contractcatering: Update

Met dit bericht informeren wij je over pensioen, RVU, inflightoverleg en de cao-onderhandelingen.   Pensioen Voor de zomer van 2023…

Word gratis lid