De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: Start onderhandelingen cao

31 januari 2022

De huidige cao contractcatering loopt tot 1 april 2022 en is opgezegd door werkgevers. Op de 18e januari 2022 zijn we gestart met de onderhandelingen voor een nieuwe branche-cao vanaf april. Met deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je hierover en vraag ik om jouw reactie erop te geven.

Schrijf je nu gratis in en ontvang al onze cao-updates!

Cao-onderhandelingen

Met zo’n vier tot zes gesprekken in januari, februari en maart willen we komen tot een nieuwe cao met afspraken voor twee groepen medewerkers. De huidige werknemers die thans vallen onder de cao contractcatering en nieuwe werknemers die in de contractcatering en aanpalende sectoren zoals bijvoorbeeld horeca en partycatering gaan werken. Dit wordt dan de cao Hospitality.

In de onderhandelingen heb ik vanuit De Unie aangegeven dat naast een passende structurele loonsverhoging, persoonlijke ontwikkeling, zelfroosteren/flexibiliteit, reiskostenvergoeding, uitruilen van arbeidsvoorwaarden en verlof belangrijke arbeidsvoorwaardelijke zaken vindt voor de bestaande én de te werven werknemers. De volgende datum voor cao-onderhandelingen is op donderdag 3 februari 2022.

De inflight heeft nu al wat afwijkende afspraken in de branche-cao en kent een wat andere dynamiek vanuit de luchtvaartsector. We gaan met werkgevers nog in gesprek over wat dit inhoudt voor hun arbeidsvoorwaarden. Later meer daarover.

Wat vind jij?

Wat vind jij belangrijk dat wij voor jou regelen in deze onderhandelingen en heb je feedback voor mij over de eerste ronde? Laat je het me weten vóór donderdag 3 februari via emanuel.geurts@unie.nl? Alvast bedankt daarvoor!

Schrijf je nu gratis in en ontvang al onze cao-updates!

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid