De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering, Hospitality en Inflight: Pensioentraject

04 mei 2022

In deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over het pensioentraject waar sociale partners in de horeca en contractcatering op maandag 2 mei 2022 mee zijn gestart.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Pensioenstudie

In 2021 heeft een afvaardiging van werkgevers en vakorganisaties in de horeca en contractcatering een studie gedaan naar de twee pensioenregelingen uit de Pensioenwet. Deze denktank heeft een rapport opgeleverd aan de sociale partners zonder een advies voor het zogeheten flexibele (WVP+) of solidaire (NPC) pensioencontract. De denktank heeft samen met het pensioenfonds een overzicht gemaakt van de aanstaande veranderingen in jouw pensioencontract.

Pensioenwet

In april 2022 heeft het Kabinet nieuwe pensioenwetgeving naar de 2e Kamer gestuurd. De nieuwe wet vult de eerdere pensioenwet aan met concrete uitwerkingen van de twee pensioencontracten. Het wetsvoorstel wordt later dit jaar behandeld in de 2e en daarna 1e Kamer met de bedoeling om de wet op 1 januari 2023 in te laten gaan. Vanaf die datum kunnen cao-partijen overstappen naar één van de twee pensioencontracten. Of dit lukt, hangt niet alleen af van de politiek maar ook van de pensioenuitvoerders. Zij moeten de nieuwe wetgeving in hun systemen zetten om de keuzes van sociale partners uit te kunnen voeren. Ons net gestarte pensioentraject moet een keuze opleveren voor werknemer en werkgevers in de horeca en catering, het pensioenfonds en pensioenuitvoerder.

Pensioentraject

Maandag 2 mei hebben de delegaties van KHN, Veneca, FNV Horecabond, CNV Vakmensen en De Unie het te doorlopen proces besproken. Het pensioenfonds helpt ons met te maken berekeningen en biedt praktische ondersteuning. Partijen willen een akkoord op hoofdlijnen bereiken en mikken op invoering vanaf 1-1-2024 of zoveel later als nodig is. Een belangrijke voorwaarde daarbij is wel dat de nieuwe pensioenwetgeving rond is. Het is nu aan de cao-partijen om de keuzes te maken voor onder andere het pensioencontract, wel of niet overzetten van reeds opgebouwde pensioenrechten in het nieuwe contract, een nabestaandenpensioen en een eventuele overgangscompensatie te bepalen.

De delegaties hebben donderdag 2 juni, dinsdag 14 juni en dinsdag 28 juni vastgezet in de agenda voor deze pensioenbesprekingen. Na iedere bespreking krijg je er een nieuwsbrief over van mij.

Pensioeninformatie

Vakorganisaties, werkgevers en de overheid hebben een website gemaakt om informatie te geven aan werknemer en werkgevers over pensioen. Je kunt alles vinden over het wetgevingsproces, beide pensioencontracten en vragen en antwoorden op https://www.werkenaanonspensioen.nl/.

Ben je benieuwd naar jouw huidige pensioen? Dan kan je meer informatie vinden via de site van het pensioenfonds https://www.mijnphenc.nl/. Als je vragen hebt over jouw pensioen, dan kan je deze stellen via https://www.phenc.nl/service-en-contact.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Contractcatering: hospitality en inflight

In dit bericht aandacht voor stichtingen, werkstress, RVU, inflight, cao-onderhandelingen en de jaarlijkse gesprekken en het cateringcongres. Kortom, van alles…

Contractcatering: Update

Met dit bericht informeren wij je over pensioen, RVU, inflightoverleg en de cao-onderhandelingen.   Pensioen Voor de zomer van 2023…

Word gratis lid