De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering, hospitality en inflight: De uitslag van de stemming over de cao is bekend!

16 mei 2024

In dit bericht informeren wij je over de uitkomst van de stemmingen over de nieuwe cao contractcatering, hospitality en inflight die de vakorganisaties en werkgevers recent hebben afgesloten.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag stemming

De stemmingstermijn over het onderhandelingsresultaat liep tot maandag 13 mei 2024. De conclusie is dat de leden van De Unie hebben ingestemd met de nieuwe cao.

Enkele kanttekeningen die de leden hebben gemaakt, zijn dat er eigenlijk een voorkeur was voor een kortere looptijd. De achtergrond daarbij is dat de afgelopen cao-periode van twee jaar ongunstig voor de medewerkers uitpakte voor wat betreft de inflatie en koopkracht. Een andere opmerking betrof de eerste tien kilometer reiskosten die niet vergoed wordt.

De achterbannen van de andere vakorganisaties en werkgeversorganisaties zijn ook akkoord, dus is er nu sprake van een breed gedragen akkoord over de nieuwe cao.

Vervolg

Nu er instemming is, kan de salarisverhoging zo snel als mogelijk met terugwerkende kracht tot 1 april worden geregeld. De cao-partijen gaan met de tekstuele wijzigingen aan de slag en zodra de tekst van de nieuwe cao klaar is, krijgen de leden die toegestuurd.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts bereiken via 06-5252 2074 of via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via e-mail sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

Gerelateerde berichten

Contractcatering: we zijn eruit!

Met dit bericht informeert de belangenbehartiger Emanuel Geurts je dat er een onderhandelingsresultaat is bereikt voor de cao contractcatering, hospitality en…

Word gratis lid