De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: Een update voor jou

01 november 2021

Met deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je graag over een paar actuele zaken in de contractcatering, zoals de cao, RVU, pensioen, contractcateringcongres en Codekamer. Lees hieronder meer daarover.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Cao Contractcatering

Eerder dit jaar hebben werkgevers, De Unie en de andere vakorganisaties samen een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) afgesloten voor de Contractcatering. In de cao vind je de arbeidsvoorwaarden en regelingen die binnen de sector gelden. De huidige cao is geldig van 1 april 2021 tot 1 april 2022. In deze cao zit ook een studieafspraak om samen te kijken naar de toekomst van de contractcatering en de arbeidsvoorwaarden die daarbij horen. Later meer daarover.

RVU

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) maakt het mogelijk dat alle werknemers die onder de cao contractcatering vallen en maximaal 36 maanden voor hun AOW-leeftijd zitten, kunnen stoppen met werken. De regeling is van kracht van 1 mei 2021 tot 1 november 2022. Er zijn al bijna 100 collega’s die gebruik maken van deze mooie regeling. Meer informatie over de RVU vind je op https://www.ietsvoorjou.nu/.

Congres over de toekomst

Eerder deze maand heb ik je via een nieuwsbrief geïnformeerd over het congres ‘De toekomst van de contractcatering’. Het congres vindt plaats op dinsdag 9 november van 11:00 uur tot 17:00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht. Er zijn al meer dan 100 aanmeldingen én nog plekken vrij, dus meld je aan via deze link https://www.unie.nl/aanmeldformulier-contractcatering-dinsdag-9-november-2021!

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag is een initiatief om verantwoordelijk marktgedrag te stimuleren met als doel dat iedere uitbesteding van diensten in Nederland winst oplevert voor álle betrokkenen. Niet alleen de contractcatering handelt naar deze code maar ook de schoonmaakbranche, beveiliging en projectverhuizers. De Codekamer organiseert dinsdag 9 november een online talkshow Code Verantwoordelijk Marktgedrag; Van beleid naar praktijk: wat brengt de code jou? Meer informatie hierover vind je op https://www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl/talkshow/. Specifieke informatie over de code en de sector contractcatering vind je hier.

Pensioen

Het bestuur van Pensioenfonds Horeca & Catering heeft sociale partners in de horeca en contractcatering gevraagd om samen de mogelijkheden te verkennen die de nieuwe landelijke pensioenwetgeving biedt. Om jou te informeren over de nieuwe pensioenregelingen, werken we samen met het pensioenfonds aan een zogeheten ‘infographic’. Je kan zelf ook meer informatie vinden over jouw pensioen via de site van het fonds https://www.mijnphenc.nl/.

Volger

Zou je deze nieuwsbrief willen delen met je collega’s en ze ook wijzen op de mogelijkheid om volger te worden De Unie? Zo blijven jouw collega’s ook een beetje op de hoogte van de ontwikkelingen in de contractcatering. Ze kunnen gratis volger worden via www.unie.nl/volg-de-unie.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Contractcatering: hospitality en inflight

In dit bericht aandacht voor stichtingen, werkstress, RVU, inflight, cao-onderhandelingen en de jaarlijkse gesprekken en het cateringcongres. Kortom, van alles…

Contractcatering: Update

Met dit bericht informeren wij je over pensioen, RVU, inflightoverleg en de cao-onderhandelingen.   Pensioen Voor de zomer van 2023…

Word gratis lid