De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: Een update

16 maart 2023

In dit bericht informatie over de generatiepactregeling, medewerkersonderzoek, het cateringcongres en de codekamer contractcatering.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Generatiepact

In de cao hebben we een afspraak gemaakt over een generatiepactregeling. Het bleek echter wat meer tijd te kosten om dit netjes te regelen, maar nu is die er eindelijk. Meer hierover kan je hier lezen.

Medewerkersonderzoek

In de aanloop naar het congres hebben we een enquête naar alle medewerkers in de sector gestuurd met vragen over jouw werk, marktontwikkelingen en werkplezier. Er zijn al meer dan 750 collega’s die het onderzoek hebben ingevuld. Deelname kan nog tot en met maandag 20 maart 2023. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om deze in te vullen. De uitkomsten van het onderzoek worden op het cateringcongres toegelicht aan de aanwezigen.

Congres

De cateringsector is veranderd en het is tijd om samen te kijken naar hoe deze afspraken in de praktijk uitpakken. Daarom organiseren we maandag 17 april 2023 het congres Catering en hospitality: samen op koers. Het congres is van 10.30 – 17.00 uur in de Jaarbeurs te Utrecht. Deelname is kosteloos en inclusief lunch en borrel. Ook jouw reis- en parkeerkosten worden vergoed. Meer over de dag en aanmelding lees je hier.

Codekamer contractcatering

De Codekamer Verantwoordelijk Marktgedrag kent een eigen codekamer contractcatering. Een paar keer per jaar komt de codekamer contractcatering bijeen om over zaken in de sector te spreken. Zo zijn er een aantal ontwikkelingen te noemen. De aanbestedingen in de branche zijn kwalitatief goed. Er is voldoende aandacht voor de duurzaamheid en er is meer aandacht voor de werknemers. De zorg bestaat dat dienstverleners hun diensten niet kunnen leveren door de arbeidsmarktkrapte waardoor de druk op de bestaande werknemers toeneemt. Door corona is de vraag naar dienstverlening vanuit de opdrachtgevers gewijzigd. Er zijn meer onbemande cateringpunten en de dienstverlening verschuift meer naar hospitality. Hierdoor zullen meer facilitaire jobs ontstaan met een breder takenpakket.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via 06-5252 2074 of via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via e-mail sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

 

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid