De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: Congres Toekomst voor de catering: Samen vooruit!

06 oktober 2021

Met deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over een congres over de toekomst van de catering met de titel Samen vooruit! Er is namelijk genoeg om met elkaar over van gedachten te wisselen.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Contractcateringsector

Mede door de coronacrisis heeft de cateringsector het zwaar en hebben veel cateringmedewerkers de sector inmiddels verlaten. Ze zijn via reorganisaties gedwongen te vertrekken of hebben zelf een andere baan gevonden. De toekomst van de sector staat meer dan ooit onder druk. Is thuiswerken een blijvertje en op welke manier kan de concurrentie vanuit andere sectoren worden opgepakt? Hoe moet de sector eruit gaan zien en wat is er voor nodig om dit te realiseren? Om hier antwoorden op te krijgen, organiseren vakbonden en werkgevers samen een congres op dinsdag 9 november met als titel: ‘Toekomst van de catering: Samen vooruit!

Wanneer, waar en hoe laat?

Het congres vindt plaats op dinsdag 9 november van 11:00 uur tot 17:00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht. Je krijgt koffie/thee, een lunch en borrel na afloop. Deelname is gratis en je eventuele reis- en parkeerkosten worden vergoed. Je kunt hier doorbetaald verlof voor aanvragen bij je werkgever.

Met elkaar in gesprek over de toekomst

We nodigen medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers uit om tijdens het congres met elkaar het gesprek aan te gaan over de toekomst. Door op zoek te gaan naar gezamenlijke belangen kunnen we vooruitkijken naar een toekomstbestendige cateringsector. Want het is een onzekere tijd voor werknemers in de catering.

Daarom willen we stilstaan bij vragen als:

  • Hoe zorg je ervoor dat je als medewerker een goede boterham kan (blijven) verdienen en hoe blijf je gezond aan het werk tot je pensioen?
  • Hoe zie jij de toekomst van de sector en wat vind jij belangrijk voor jouw toekomst?
  • Welke loopbaanontwikkelingen en carrièrekansen zou je graag zien in de sector?
  • Ben je bijvoorbeeld bereid om op andere tijden en locaties te werken en wat is dan hiervoor nodig om dit op een goede manier te realiseren?

Daarover gaan we met elkaar het gesprek aan. Meerdere sprekers uit de sector zullen ook aan het woord komen. Ook word je tijdens dit congres geïnspireerd met voorbeelden uit de praktijk van omdenken. Bijvoorbeeld over nieuwe cateringconcepten waardoor het traditionele bedrijfsrestaurant verdwijnt. Daarnaast is er natuurlijk ook ruim de tijd om te netwerken met je collega’s en staat er een heerlijke lunch en borrel op het menu.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor dit interessante congres? Klik hier om je aan te melden met je gegevens voornaam achternaam, emailadres, telefoonnummer en waar je werkt. Je hoeft geen lid te zijn van De Unie of één van de andere vakorganisaties om te mogen deelnemen aan dit congres.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact met mij op via mijn telefoonnummer 06-5252 2074 of emailadres emanuel.geurts@unie.nl. Heb je een vraag over jouw persoonlijke situatie waar je graag advies over krijgt? Neem dan even contact op met mijn collega’s van het Service Center via 0345-851 963 of sc@unie.nl. We staan graag voor je klaar!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid