De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: Cao-onderhandelingen

31 maart 2022

De huidige cao Contractcatering loopt tot 1 april 2022. In een aantal rondes in januari, februari en maart werken we aan een nieuwe cao met afspraken voor verschillende groepen medewerkers. De huidige werknemers die nu vallen onder de cao Contractcatering en (nieuwe) werknemers die in de contractcatering én hospitality werken. Sociale partners hebben naast de gesprekken over de brede sector-cao gelijktijdig ook gesprekken over de specifieke arbeidsvoorwaarden voor de tak inflight.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Laatste onderhandelingsronde

Woensdag 30 maart 2022 hebben werkgevers en vakorganisaties een laatste keer gesproken over de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers in de contractcatering, hospitality en de inflight. Op de agenda van de sector-cao stonden de resterende punten waar we nog uit moesten komen met elkaar. Zo hebben we het gehad over de juridische kant bij een overgang van de contractcatering naar de hospitality en de ruimere omschrijving van de (werkzaamheden van de) sector. Ook de uitwerking van een nieuw functiehuis voor de hospitality, toekomst van scholing & ontwikkeling (OCC), generatiepactregeling en de omschrijving van de ORT in de partycatering zijn besproken.

Bij de inflight ging de laatste ronde over extra ADV-dagen kunnen kopen, wie deel kan nemen aan de beoogde generatiepactregeling, de vergoeding van de reiskosten en de toekomst van de inflight.

Zoals eerder is gedaan, praten sociale partners de vertegenwoordigers van de medezeggenschap in de contractcatering en inflight nog bij over deze laatste onderhandelingsronde. Op het congres over de toekomst van de sector op maandag 11 april in de Jaarbeurs lichten we de aanwezige deelnemers erover in. Vanaf dinsdag 12 april kan je meer informatie van cao-partijen verwachten over het resultaat van de cao-onderhandelingen voor de contractcatering, hospitality en inflight.

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze nieuwsbrief over de onderhandelingen voor de contractcatering, hospitality en de inflight? Ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts,  ben benieuwd naar jouw mening. Graag ontvang ik die via emanuel.geurts@unie.nl of 06-5252 2074. Ik verneem graag van je!

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via 06-5252 2074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Contractcatering: hospitality en inflight

In dit bericht aandacht voor stichtingen, werkstress, RVU, inflight, cao-onderhandelingen en de jaarlijkse gesprekken en het cateringcongres. Kortom, van alles…

Contractcatering: Update

Met dit bericht informeren wij je over pensioen, RVU, inflightoverleg en de cao-onderhandelingen.   Pensioen Voor de zomer van 2023…

Word gratis lid