De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: cao-onderhandelingen

10 januari 2022

Met deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over de cao-onderhandelingen, pensioen en de Codekamer.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Cao-onderhandelingen

De huidige cao contractcatering loopt tot 1 april 2022. Werkgevers hebben ons recent per brief laten weten dat zij de lopende cao opzeggen en met ons willen onderhandelen over een nieuwe branche-cao vanaf april 2022. We willen met zo’n vier tot zes gesprekken in de maanden januari, februari en maart tot een nieuwe cao komen met afspraken voor twee groepen medewerkers. De huidige werknemers die thans vallen onder de cao contractcatering en nieuwe werknemers die toetreden tot de contractcatering en aanpalende sectoren. Dit wordt dan de cao Hospitality.

Over de Inflight zijn nu al wat afwijkende afspraken in de cao. Deze cateringtak vraagt wellicht om meer eigen arbeidsvoorwaardelijke afspraken. Daar gaan we apart over spreken met werkgevers.

De eerste datum voor cao-onderhandelingen staat gepland op dinsdag 18 januari 2022. Daarom wil ik graag van jou weten wat jij belangrijk vindt. Welke prioriteit geef je aan arbeidsvoorwaardelijke zaken, zoals persoonlijke ontwikkeling, zelfroosteren/flexibiliteit, reiskostenvergoeding en uitruilen van arbeidsvoorwaarden? Uiteraard onderhandelen we ook over een structurele loonsverhoging.

Laat je het me weten vóór vrijdag 14 januari via emanuel.geurts@unie.nl? Alvast bedankt daarvoor!

Pensioen

Het bestuur van Pensioenfonds Horeca & Catering heeft vakbonden en werkgevers in de horeca en contractcatering een brief gestuurd over de invoering van een nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2024. In mijn vorige nieuwsbrief heb ik je daar informatie over gestuurd. Dit houdt in dat we naast de cao-onderhandelingen ook over pensioen keuzes moeten gaan maken. Later meer daarover. Je kunt zelf ook meer informatie vinden over jouw pensioen via de vernieuwde website van het fonds op www.mijnphenc.nl.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft dit jaar een aantal (online) activiteiten georganiseerd waaronder een talkshow en een handreiking voor de inkoop van diensten. Meer informatie over de code en de sector contractcatering vind je op www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via e-mail sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Contractcatering: hospitality en inflight

In dit bericht aandacht voor stichtingen, werkstress, RVU, inflight, cao-onderhandelingen en de jaarlijkse gesprekken en het cateringcongres. Kortom, van alles…

Contractcatering: Update

Met dit bericht informeren wij je over pensioen, RVU, inflightoverleg en de cao-onderhandelingen.   Pensioen Voor de zomer van 2023…

Word gratis lid