De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: cao

08 december 2023

In dit bericht aandacht voor de komende cao-onderhandelingen, de looptijd van de RVU, pensioengesprekken en het stoppen van de branche-examens van het OCC.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao-onderhandelingen

Op 1 april 2024 loopt de huidige cao af en op 16 januari 2024 starten we met de onderhandelingen voor een nieuwe cao inclusief inflight deel. Bij de inflight vergezelt Jan Zuidhoek van KCS de belangenbehartiger als cao-kaderlid namens De Unie. Om de cao-inzet van De Unie te bepalen, hebben wij hulp nodig. Stuur me vóór vrijdag 22 december 2023 de wensen en ideeën voor in de nieuwe cao toe per mail emanuel.geurts@unie.nl.

Looptijd RVU

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) startte in april 2021 en loopt tot 31 maart 2024. Tot nu toe hebben ruim 200 medewerkers er gebruik van gemaakt. Eind december 2023 wordt besloten of de regeling zal worden verlengd. Zodra dit bekend is, zal dit worden gecommuniceerd. Als je interesse hebt, kijk dan op de website https://www.ietsvoorjou.nu/ voor meer informatie over de RVU.

Pensioen

Op 6 december 2023 hebben de sociale partners in de contractcatering en horeca samen overleg gevoerd met het pensioenfonds Horeca & Catering. Op de agenda stonden zaken waar we de ‘laatste puntjes op de i’ moesten zetten. Zo hebben we gesproken over onder andere het transitieplan, besluitvormingsproces pensioenfonds, indiening bij DNB en AFM, bescherming van de dekkingsgraad, ontwikkelingen in de sectoren horeca en contractcatering en de toeslagverlening per 1 januari 2024. De ondertekening van de formele documenten volgt eind december 2023. Zodra alle formaliteiten rond zijn, krijg je van mij er weer een update over.

Stoppen branche-examens

Sinds 1993 verzorgt OCC de examinering van de brancheopleidingen die leiden tot een branche-erkend vakdiploma. Later kwam daar ook de herhalingstraining bij voor de Inflightcatering. In die 30 jaar zijn duizenden werknemers opgeleid tot cateringmedewerker (OCC-B), leidinggevende (OCC-C) en praktijkopleider (OCC-Po) of hebben de herhalingstraining MVb gevolgd. De onafhankelijkheid van de examens werd geborgd door het toezicht van een externe toezichthouder, de Examenkamer. Aan deze activiteiten komt nu een einde. Door de gestage afname van het aantal examenkandidaten en de onderzoeksresultaten van Markteffect is besloten om de examens niet langer aan te bieden. Lees hier meer over het onderzoek en de gevolgen die het besluit heeft voor de cursisten die nog met een opleiding bezig zijn.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben, dan kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts bereiken via 06-5252 2074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid