De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: Update eerste cao-overleg

17 februari 2023

Even een korte update. Op 16 februari 2023 hebben we samen met de directie voor het eerst om de tafel gezeten om over jouw nieuwe cao bij het CBR te praten.

 

Werk jij bij het CBR? Word nu gratis compleet lid!

 

We hebben het vooral over de uitkomsten van de enquête gehad. Een goed en open gesprek. Op zich waren die uitkomsten wel duidelijk, maar op een aantal punten wilden we toch echt meer weten. Hoe verhouden bijvoorbeeld percentages zich tot aantallen examinatoren en dergelijke. Deze input gaat opgevraagd worden bij a-advies, het onderzoeksbureau. Volgende week hopen we de uitkomsten te kunnen delen met jou. Dan hoop ik je ook nader te kunnen informeren over de inzet van de directie voor de komende onderhandelingen.

 

In ieder geval hebben we wel afgesproken dat het CBR voor iedereen die in 2023 lid van De Unie wordt of is geworden de contributie gaat betalen. Daarmee heeft iedereen die lid wordt het recht om te stemmen over onze cao-voorstellenbrief en het uiteindelijke resultaat. Deel dit vooral ook met je collega die nog geen lid is zodat onze positie aan de cao-tafel nog steviger gaat worden. Het volgend cao-overleg staat gepland op 11 april.

 

Volgende week hopen wij ook de leden nader te kunnen informeren over de uitslag van de enquête en wat de inzet bij de onderhandelingen gaat worden. Daarbij is de mening van jou en je collega’s, voor De Unie doorslaggevend. Wordt vervolgd dus.

 

Contact

Zijn er vragen of opmerking over dit bericht. Neem dan contact op met de belangenbehartiger, Gerard van der Lit, via gerard.van.der.lit@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid