De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: Update cao-onderhandelingen

01 juni 2023

Deze week hebben we weer met de directie onderhandeld over jouw nieuwe cao. Zoals gebruikelijk zijn het ingewikkelde onderhandelingen. De reden is dat er heel veel verschillende onderwerpen op tafel liggen. Ieder onderwerp kan je op zich bekijken, maar hangen uiteindelijk toch aan elkaar vast. Het lastige is dat het deels om geld gaat en deels over hoe en wanneer je werkt. En ook dat laatste heeft ook een waarde.

Word gratis CBR-lid!

 

 

Hoofdonderwerpen

  • De loonsverhoging
  • De arbeidstijd (37,5 uur werken voor iedereen)
  • De RVU in combinatie met de vitaliteitsregeling
  • Zelfroosteren
  • Het individueel keuzebudget
  • Vergoedingen

Loonsverhoging

Ik heb de directie voor het volgende overleg meegegeven wat het standpunt van De Unie is. Er dient een goede structurele loonsverhoging te komen om de inflatie het hoofd te kunnen bieden plus koopkrachtverbetering. Dit is een open deur.

Arbeidstijd & zelfroosteren

Maar ik heb ook aangegeven dat als je aan werktijden gaat sleutelen dat het vanzelfsprekend is dat niemand daar financieel op achteruit gaat. Als je meer flexibiliteit vraagt van werknemers zul je dit ook moeten belonen.

 

Keuzebudget & vergoedingen

Alles hangt met elkaar samen. In de huidige cao staan zo veel regelingen die door de jaren heen in de cao gekomen zijn en een verbinding hadden met thema’s die op dat moment speelden. Er zijn bijvoorbeeld vergoedingen waar mensen recht op hebben, maar bijna niemand van het bestaan weet hebben. Steeds als we denken een oplossing gevonden te hebben blijken er weer ergens afspraken te staan die daar dan ook weer invloed op hebben. Te veel om nu even op te noemen. Gelukkig heeft De Unie kaderleden aan tafel die heel veel kennis hebben van alle regelingen, binnen en buiten de cao, die mij van de juiste input kunnen voorzien.

Niemand mag er op achteruitgaan

De directie heeft aangegeven dat ze niet willen dat iemand er op arbeidsvoorwaardenpakket op achteruit gaat. Voor meer werken is bijvoorbeeld een extra toeslag die je dan kunt gebruiken om die extra uren weer te kopen. Allemaal prima.

Einddatum

Uiteindelijk zullen we op enig moment toch tot een resultaat moeten komen. We hebben nog één datum staan, 21 juni. De langste dag van het jaar en ik ben bang dat het inderdaad een hele lange dag gaat worden. Wij zullen er echt alles aan gaan doen om er een goed resultaat uit te slepen. Daarna is het laatste woord aan de leden om ja of nee te zeggen.

Lid worden

Dit is het moment om lid te worden. Na de 21e is het woord aan de leden. Zorg dat je dan lid bent, zodat je ook mee kunt stemmen. Als je nog niet eerder lid was van De Unie, kan dat nu een jaar gratis. Dit is een afspraak die wij voor jullie gemaakt hebben met het CBR.

Word gratis CBR-lid!

Contact

Ook je collega’s die nog geen lid zijn kunnen meebeslissen wanneer zij lid worden van De Unie. Laat deze nieuwsbrief ook door hen lezen! Je collega kan lid worden door dit inschrijfformulier in te vullen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat het de belangenbehartiger Gerard van der Lit vooral weten via gerard.van.der.lit@unie.nl. Dan kunnen we dit ook meenemen in het overleg van 21 juni.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid