De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: Kritiek vanuit De Unie op invoering nieuwe flexrooster

22 augustus 2023
CBR

De Unie heeft vorige week veel reacties gekregen over de nieuwe voorwaarden die het CBR opgelegd had over het invullen van het nieuwe flexrooster voor 2024. Op basis hiervan hebben wij direct actie ondernomen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Tijdens de laatste cao-onderhandelingen hadden we afgesproken dat er niets veranderd zou gaan worden aan het flexrooster. Dat dit een belangrijk punt was voor veel leden bleek wel uit de vele vragen die ik hierover gekregen had.

We waren dan ook onaangenaam verrast dat er ineens nieuwe voorwaarden gesteld worden bij het invullen van het nieuwe flexrooster voor 2024. Wij hebben daarop uitvoerig overleg gehad met ons kaderlid Martin van Straten over wat dit voor de examinatoren gaat betekenen en wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Op basis hiervan hebben we direct actie ondernomen en een notitie geschreven voor CBR. Dit na afstemming met de andere bonden. Omdat de belangenbehartiger al op vakantie was, heeft Martin namens De Unie en de andere bonden een brief naar de verantwoordelijke binnen het CBR gestuurd. Van deze brief is een kopie naar alle cao-delegatieleden gestuurd. Je kunt de brief hier lezen.

Inmiddels is er al een eerste reactie vanuit de leiding gekomen. Er wordt nog eens goed naar de nieuwe voorwaarden gekeken en blijkbaar wordt intern al overleg over gevoerd. Het is nog onduidelijk wie er verantwoordelijk is over het opstellen van de nieuwe voorwaarden en of dit ook intern met alle geledingen voldoende afgestemd is.

Het is nog niet duidelijk hoe het vervolgtraject eruit gaat zien, maar weet in ieder geval dat wij vanuit De Unie hier actie op ondernomen hebben en dat we de vinger strak aan de pols houden en zullen houden. We gaan ervanuit dat er een set van nieuwe voorwaarden gaan komen die gelijk zullen zijn aan de vorige voorwaarden. We wachten het even af en het is goed als jij dat ook even doet.

Contact

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, mail dan naar gerard.van.der.lit@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid