De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: Cao-voorstellenbrief bij directie aangeboden

13 april 2023

Op 11 april 2023 hebben we het eerste cao-overleg gehad over de nieuwe cao.  Tijdens dit overleg hebben we onze cao-voorstellenbrief toegelicht. De inzet van De Unie is gebaseerd op de massale input die die leden hebben gegeven. Je kunt de voorstellen hier lezen.

Word gratis CBR-lid!

 

Het belangrijkste onderwerp is het loon. Zoals je kunt lezen, stellen wij een loonsverhoging voor van in totaal 15%. De directie heeft hun eerder gedeelde voorstellen ook toegelicht. Uit de vele reacties van jullie bleek dat er verschillend gedacht wordt over de voorstellen van het CBR. Dat is prima. De Unie is er voor alle medewerkers binnen het CBR met hun verschillende wensen en noden. Daar willen we graag goede afspraken over maken. Hierbij hebben wel een voorwaarde gesteld. Eventuele zaken die dan aangepast worden, moeten wel gecompenseerd worden zonder dat dit ten koste gaat van de 15% loonsverhoging die we vragen.

Al met al was het een constructief gesprek met een goede sfeer. Er was begrip en respect voor elkaars standpunten. We  hebben vooral geluisterd naar elkaars wensen en we hebben daarop doorgevraagd, zonder nu al te zeggen dat we iets onbespreekbaar vinden.

Dinsdag 18 april gaan we verder met de onderhandelingen. We hebben afgesproken in ieder geval te praten over de loonsverhoging. Nu liggen we nog ver uit elkaar, maar wij hopen dat we goede stappen kunnen zetten. Dit eventueel in combinatie met de overige voorstellen uit onze voorstellenbrief en die van het CBR.

Na dinsdag 18 april hopen wij meer duidelijkheid te kunnen geven.

Contact

Zijn er vragen of opmerking over dit bericht. Neem dan contact op met de belangenbehartiger, Gerard van der Lit, via gerard.van.der.lit@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid