De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: Cao-onderhandelingen binnenkort van start

02 februari 2023

We hebben afgelopen week informeel met de directie van gedachten gewisseld over het proces om tot een goede cao voor de medewerkers te komen. De volledige uitslag van de enquête was helaas nog niet bekend. Wel weten we dat deze massaal ingevuld is. Heel hartelijk dank hiervoor. Het rapport over de uitkomsten van de enquête zal 16 februari klaar moeten zijn. Op deze dag gaan we hier als start van de onderhandelingen over praten. Hoe zien de uitkomsten eruit en hoe kunnen wij deze uitkomsten gebruiken bij de onderhandelingen. We gaan nog geen formele voorstellenbrief indienen. Daar hebben we enerzijds eerst de input uit de enquête voor nodig, maar vooral de input van onze leden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Inmiddels ben ik, Gerard van der Lit (belangenbehartiger) op twee locaties geweest om die input op te halen. Het waren goede bijeenkomsten waar we veel input gekregen hebben over de wensen van de collega’s. Bij iedere bijeenkomst was ook één van de kaderleden aanwezig. Ook over het proces en de communicatie hierover hebben we goede feedback gekregen. We gaan intensiever communiceren om jou op de hoogte houden via dit soort nieuwsbrieven.

We komen ook graag eens bij jou op locatie langs. Hoe meer input, hoe beter beslagen we ten ijs gaan komen in de onderhandelingen. Schroom niet om contact met mij of een van de kaderleden op te nemen. Ik kom echt graag langs en wat ons betreft is iedereen welkom, lid of geen lid van De Unie. Uiteindelijk zijn het overigens wel de leden die de voorstellenbrief en een eventueel onderhandelingsresultaat goedkeuren. Als je een collega kan overtuigen om ook lid te worden, het eerste jaar wordt dit door de werkgevers betaald, dan krijg jij een bol.com cadeaubon ter waarde van € 12,50. Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we in de onderhandelingen staan. Een win-win situatie dus.

Er zijn inmiddels 4 overlegdata gepland; 16 februari, 11 april, 30 mei en 21 juni 2023. Tussen de overleggen zit soms best wel een tijdje. Die willen we als De Unie gebruiken om je bij te praten en jouw mening te vragen.

Als een collega lid wil worden, dan kan deze collega naar https://www.unie.nl/cbr gaan. Kies dan voor het Compleet lidmaatschap. De contributie wordt door CBR betaald. Als nieuw lid heb je ook stemrecht.

Als je wil dat we langs komen op locatie, of andere vragen of opmerkingen hebt, dan hoor ik het graag van je via gerard.van.der.lit@unie.nl.

Gerelateerde berichten

CBR: Roosterproblematiek opgelost!

Naar aanleiding van onze brief aan de directie hebben er meerdere overleggen plaatsgevonden, met ons kaderlid Martin van Straten in de…

Word gratis lid