De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: Cao-gesprekken gestart; toch ineens veel onderwerpen op tafel.

13 juni 2024
CBR

De cao loopt nog een tijdje, maar we willen op tijd klaar zijn. Daarom zijn we nu alvast met de eerste gesprekken gestart om te komen tot een nieuwe cao bij het CBR. Dit overleg stond in het teken van het toelichten van wat alle partijen willen. Het was een goed en open overleg, waarin we vooral een open gesprek hebben gevoerd in een goede sfeer. Geen hakken in het zand, maar vooral goed luisteren en doorvragen. Onze voorstellenbrief kun je overigens hier nog eens teruglezen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De directie heeft kenbaar gemaakt wat zij graag in deze cao willen aanpassen. Hun voorstellen kun je hier lezen. Wij hebben hierop door kunnen vragen en tussen de regels door ook direct aangegeven wat wij hiervan vinden. Hieronder kort de belangrijkste onderwerpen vanuit het CBR en onze primaire reactie:

  • Dagvenster/Toeslagen: hier willen we eerst de leden op bevragen.
  • Uitruilen feestdagen zoals Goede Vrijdag of Hemelvaartsdag voor een andere feestdag: dit is een sympathiek voorstel, maar we moeten nog verder praten over de wenselijkheid en onder welke voorwaarden.
  • Functieverlof en overig verlof uitruilen tegen geld: hier zitten nogal wat haken en ogen aan en de vraag is of de leden dit wel willen.
  • Lijst met gewenste cao-aanpassingen: hier gaan we in de komende periode vooral technisch naar kijken.
  • Loonontwikkeling en looptijd: dank voor dit eerste bod, maar hier gaan we zeker nog op terugkomen.

Hoe nu verder?

Het volgende overleg staat gepland op 9 september 2024. Dit duurt nog even. Echter, als je naar de inzet van het CBR kijkt, staan er een aantal onderwerpen in die alle werknemers op de een of andere manier zullen raken. Wij willen de komende tijd gebruiken om bij de leden informatie op te halen wat zij ervan vinden en welke ruimte zij zien om hierin te bewegen in de nieuwe cao. Kortom, hoe kijk jij tegen deze voorstellen aan? Dit doen we in overleg met de kadergroep en we komen er binnenkort bij de leden op terug.

Als je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebt, neem dan contact op met de belangenbehartiger Gerard van der Lit via gerard.van.der.lit@unie.nl of Whatssapp 06-5252 2010.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid