De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: cao

01 maart 2023

Gezien alle berichten op intranet en de enquête, zal het je niet ontgaan zijn: de cao-onderhandelingen voor jouw cao staan voor de deur.

Werk jij bij het CBR? Word nu gratis compleet lid!

 

Onze eerste voorstellen

Inmiddels hebben wij al veel input mogen ontvangen. Op basis hiervan hebben wij vast een aantal voorstellen voor de komende cao opgeschreven. Hier hebben wij ook de enquête uitkomsten voorzichtig in meegenomen.

  1. We willen in ieder geval een loonsverhoging gelijk aan de CPI plus 1%. (CPI staat voor ConsumentenPrijsIndex. Dit wordt gebruikt om de inflatie te meten en het laat de prijsmutaties zien van consumentengoederen en consumentendiensten.)
  2. De reiskostenregelingen met 2 cent verhogen en mee laten bewegen met het verhogen van de fiscaal maximaal toegestane bedrag.
  3. We hechten veel waarde aan behoud van de RVU-regeling zoals deze nu in de cao staat.
  4. Meer ruimte voor opleidingen die breder zijn dan alleen het uitoefenen van je huidige of andere functie binnen het CBR.

 

Regelingen

Daarnaast staan er her en der allerlei regelingen. We willen deze allemaal op één plek hebben. Pas dan kunnen we beoordelen welke vergoedingen er in de cao zouden moeten komen of blijven. Er is namelijk veel onduidelijkheid wie over deze regelingen gaat. Soms de vakbonden, soms de OR, maar soms blijkt het dat de werkgevers regelingen zomaar eenzijdig kunnen wijzigen. Wij vinden dit een ongewenste situatie. We willen graag van je weten of jij bovenstaande punten ook zo in de voorstellenbrief opgenomen wil hebben, maar vooral ook welke punten je nog graag anders/beter of juist niet in de cao opgenomen zou willen hebben.

Voorstellen werkgever

Maar er is meer. Ook de werkgevers hebben een wensenlijstje ingediend. Je kunt deze op het intranet vinden. Wij vinden hier wel wat van, maar we zijn veel meer benieuwd naar de mening. Het gaat op hoofdlijnen over de volgende punten die het CBR graag aan zou willen passen:

  • Een 37,5-urige fulltime werkweek voor iedereen. Met structurele looncompensatie voor de examinatoren die nu een ietwat kortere fulltime werkweek hebben;
  • verruiming van de openstelling van onze locaties door de week en op zaterdag met verruiming van mogelijkheden om je werktijden hierop in te richten;
  • meer regie over het eigen werkrooster in afstemming met de planning, de manager en het team; vrije keuze en geen verplichting om ‘s avonds en op zaterdag te werken;
  • meer eigen regie op de inzet en uitbetaling van overige arbeidsvoorwaarden zoals vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof door het invoeren van een Individueel Keuzebudget (IKB) met toevoeging van spaarverlof;
  • huidige, tijdelijke RVU-regeling terugbrengen naar een recht op één jaar voorafgaand aan de gerechtigde AOW-leeftijd.

Dit zijn de hoofdlijnen. Als je hier een mening over hebt, laat het ons dan weten. Klik hier om je reactie te versturen.

Doe mee

We laten de directie  graag weten hoe breed voorstellen gedragen worden. Reageer dus allemaal en vraag vooral ook je collega lid te worden van De Unie. Voor iedereen die dit jaar lid wordt, betaalt het CBR een jaar lang de contributie. Daar hoef je zelf dan helemaal niets voor te doen. Het CBR weet niet dat jij lid geworden bent, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Dit loopt allemaal via De Unie. Wil je ook een jaar gratis Compleet lidmaatschap klik dan hier.

Werk jij bij het CBR? Word nu gratis compleet lid!

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid