De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao onderhandeling Aegon

07 mei 2020

De Aegon-cao loopt af op 1 juli 2020. We hebben eerder laten weten dat de cao-onderhandelingen uitgesteld moesten worden als gevolg van de lockdown. Inmiddels hebben we kunnen afspreken dat de cao-onderhandelingen starten op 28 mei 2020.

Het is goed om erbij stil te staan dat we cao-onderhandelingen voeren in bijzondere omstandigheden. Dit betekent dat we een serieuze inschatting van jouw werkgever over de economische gevolgen van de Covid-19 pandemie op de positie van Aegon ook in onze overwegingen mee zullen moeten nemen.

Online ledenvergadering

Om de cao-onderhandelingen voor te bereiden, is een concept-voorstellenbrief opgesteld. Deze concept-voorstellenbrief kun je hier lezen. De conceptbrief is opgesteld op basis van de algemene personeelsenquête en de enquête die door De Unie is uitgezet.

De Unie organiseert een online-ledenvergadering op donderdag 14 mei van 11.00 tot 12.30 uur. De leden hebben voor deze bijeenkomst een uitnodiging gekregen om zich aan te melden.

Cao en sociaal plan

Veel leden hebben in de enquête aangegeven dat zij een goed sociaal plan belangrijk vinden. We onderhandelen over zowel de cao als over het sociaal plan. Het standpunt van De Unie over het sociaal plan is eerder gecommuniceerd als voorbereiding van de werkgroepbijeenkomst op 7 mei. In de concept-voorstellenbrief is dit standpunt herhaald.

Agenda

07 mei 2020 Werkgroepbijeenkomst sociaal plan
14 mei 2020 Concept-voorstellenbrieven gereed
18 mei 2020 Werkgroepbijeenkomst Global Grading (nieuw functiewaarderingssysteem)
28 mei 2020 Start cao-overleg

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken via e-mail: inge.de.vries@unie.nl of telefonisch: 06-5252 2091.

PS.

Wist je dat ook jouw collega’s gratis op de hoogte kunnen blijven van nieuws over werk, zorg en inkomen? Óok als zij geen lid zijn van De Unie. Het enige wat zij hoeven te doen: Aanmelden via https://www.unie.nl/volg-de-unie. Zeg jij het voort? Doen wij dat ook!

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid