De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao Metalektro: Er is een resultaat

15 juli 2021

Op 14 juli was het dan eindelijk zover, na een lange tijd campagne voeren kunnen we eindelijk een resultaat presenteren! Het woord is nu aan de leden om het cao-resultaat goed te keuren.

 

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Dit resultaat hadden wij nooit kunnen bereiken zonder de steun van de leden tijdens onze campagnes. Hiervoor onze dank! Met elkaar en voor elkaar staan we sterk.

De hoofdpunten van het resultaat

Het resultaat draagt bij aan een aantrekkelijke sector voor wie er ook maar wil gaan werken. Of je nu jong of oud bent, man, vrouw, lhbtqiap je bent welkom in de Metalektro. Met daarbij ook de nodige aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van de collega’s en toekomstbestendigheid van de sector.

De hoofdpunten van de afspraken:

 • Looptijd
  De cao Metalektro krijgt een looptijd van 24 maanden, van 1 december 2020 tot en met 30 november 2022
 • Loonsverhoging
  • Per 1 juli 2021 2,3%
  • Per 1 februari 2022 3%

Ter compensatie van de gemiste loonsverhoging tussen 1 december 2020 en 1 juli 2021 ontvangt iedere medewerker die op 1 december 2020 in dienst was een eenmalige uitkering ter hoogte van 2,3% over 7 maal het maandsalaris plus toeslagen van 1 juni 2021. Mocht jouw salaris hoger liggen dan 4.500,- euro dan krijg je de eenmalige over maximaal 4.500,- euro (exclusief toeslagen). De eenmalige krijg je in oktober 2021.

Deze afspraken gelden voor iedere medewerker met een jaarsalaris tot € 101.951,- bruto (dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd).

 • Regeling Vervroegd Uittreden (RVU / zware beroepen)
  Voor medewerkers met een fulltime maandsalaris van maximaal 4.000,- euro (exclusief toeslagen) of die minimaal 5 jaar in ploegen- of consignatiedienst of een SAO-toeslag gekregen hebben komt er een regeling om 3 jaar voorafgaand aan de AOW te stoppen. Mocht je willen deelnemen dan krijg je een maandelijkse uitkering ter hoogte van 1.847,- euro bruto.
 • Verlofsparen
  Er zijn afspraken gemaakt om tot maximaal 100 weken verlof op te sparen in een extern spaarfonds. Mocht je nu een verlofstuwmeer hebben dan kun je die in 4 jaar tijd onderbrengen in het spaarfonds.
 • Generatiepact
  De pilot rond het generatiepact wordt ongewijzigd verlengd tot 1 december 2023 (meer informatie hierover vind je op www.generatiepactmetalektro.nl). Voor collega’s die daar de afgelopen maanden op hebben zitten wachten, komt dan nu eindelijk duidelijkheid dat ze onder dezelfde condities deel kunnen nemen.
 • Overwerk
  Verplicht overwerken wordt beperkt tot maximaal 10 uur per 4 weken.
 • Vakbondsleden
  Gedurende de looptijd van de cao kan de contributie fiscaal verrekend worden én krijgen alle leden één cao-scholingsdag om zich te verdiepen in de cao en de verhoudingen binnen de sector.

Dit zijn de hoofdpunten van de afspraken. Er zijn meer afspraken gemaakt. Het totaal aan afspraken kun je hier lezen en downloaden. Er zullen vast bij jou en je collega’s vragen zijn over het akkoord. Deze kun je stellen aan jouw onderhandelaars, Gertjan Tommel en Suat Koetloe, via gertjan.tommel@unie.nl of suat.koetloe@unie.nl of bellen met 06-5252 2034. Vragen met de bijbehorende antwoorden die relevant zijn voor alle collega’s zullen we via www.unie.nl/metaal en www.facebook.com/ikbenmetaal publiceren.

De leden zijn aan het woord

Het woord is nu aan de leden. Zij mogen de komende tijd stemmen over dit akkoord. Ben je al lid van De Unie, dan ontvang je binnenkort meer informatie hierover. Ben je nog geen lid en wil je toch je stem uitbrengen wordt dan snel lid via www.unie.nl/word-lid.

Maak je collega’s lid!

Alleen met de steun van jou en je collega’s hebben wij dit resultaat kunnen behalen! De campagnes hebben de werkgevers overtuigd! Opnieuw is gebleken: met veel leden sta je sterk! Nog geen lid? Meld je dan aan via www.unie.nl/word-lid

Wil jij (live) op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like en volg ons dan ook op sociale media:

facebook.com/ikbenmetaal

instagram.com/ikbenmetaal

linkedin.com/company/de-unie-metaal

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid