De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao en periodiek overleg ING

01 oktober 2020

In deze ledenbrief aandacht voor de eerste stappen op weg naar een nieuwe cao per 1 januari 2021 en het periodiek overleg van 30 september.

Cao proces en inzet De Unie

Vrijdag 18 september 2020 hebben de drie vakbondsbestuurders overleg gehad met de voorzitter Bestuur Nederland Ruud van Dusschoten en directeur HR Maarten van Beek over de (digitale) onderhandelingen, de economische situatie, verwachtingen van medewerkers en de vier werkgroepen. Een goed overleg waar over en weer de ambities, zorgen en randvoorwaarden zijn besproken.
De werkgroepen Tijd en Plaats ongebonden werken, Flex-werkcode, Wellbeing en Craftsmanship zijn aan de slag. Zij leveren adviezen op aan de cao-partijen.
Nu de vraag aan onze leden om hun inzet op te geven voor de komende cao. Dus wat is voor hun belangrijk in de komende cao en wil je graag dat De Unie gaat inbrengen tijdens de onderhandelingen? Dit kan tot en met maandag 5 oktober aanstaande via emanuel.geurts@unie.nl. Met hun input en de perspectiefnota 2020 van De Unie maken de kaderleden en ik de inzetbrief voor de onderhandelingen. De inzetbrief ontvangen zij op vrijdag 9 oktober 2020, net als ING.
De eerste onderhandeling voor de cao staat gepland voor woensdag 28 oktober 2020. Kort daarna krijgen de leden een terugkoppeling via een ledenbrief.

Periodiek overleg

Op 30 september hebben de vakorganisaties periodiek overleg gehad met ING en een gedeelte ook met een delegatie van de COR. Op de agenda van het overleg stond de stand van zaken met betrekking tot de squads van de huidige nog lopende cao Leerrekening, Werkgelukbrengers, Innovatiebudget, CMU en Pilot onbeperkt verlof. Op alle squads worden vorderingen geboekt, de één wat meer dan de ander.

Ook hebben de vakorganisaties een toelichting gekregen van Helène Erftemeijer, KYC Lead Market Leaders over Transaction Monitoring Nederland (TMNL). De eerste stappen worden nu gezet met detacheringen vanuit de vijf deelnemende banken in het (top)management van TMN. De volgende stap is het aannemen van medewerkers. De vraag is welke arbeidsvoorwaarden voor die medewerkers gelden? Het antwoord op deze vraag volgt nog maar als het aan ons ligt natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden!

De bonden hebben daarna een toelichting gekregen op de ontwikkelingen bij Tech door Senior HR Business Partner Athena Koekkoek. Zij heeft ons bijgepraat over onder andere de inrichting van vijf techhubs, de tekorten aan of juist beschikbaarheid van kennis op plekken binnen ING, ontwikkeling van medewerkers in hun vaardigheden en Mastery Day.

Ledenwerving

September was de maand van de vakbond bij ING. Ruim 70 ING’ers hebben gebruik gemaakt van het aanbod lid te worden van De Unie op kosten van ING. Een mooi resultaat!

Reactie

Wil je reageren op deze ledenbrief of heb je vragen? Neem dan contact met mij op via emanuel.geurts@unie.nl of bel mij via 06-5252 2074. Je kunt uiteraard ook de kaderleden binnen ING benaderen.

PS

Wist je dat ook jouw collega’s gratis op de hoogte kunnen blijven van nieuws over werk, zorg en inkomen? Óok als zij geen lid zijn van De Unie. Het enige wat zij hoeven te doen: Aanmelden via https://www.unie.nl/volg-de-unie. Zeg jij het voort? Doen wij dat ook!

Gerelateerde berichten

ING: cao-overleg vastgelopen

Op 19 januari hebben vakorganisaties gesproken met ING over de nieuwe cao. Dit was een uiterste poging om via onderhandelingen…

Word gratis lid