De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Canon Production Printing: Verschuiven van het moment van de loonsverhoging in de beoordelingscyclus

16 juni 2023

Canon PP wil jaarlijkse salarisronde verschuiven. CPPN wenst, met ingang van 1 januari 2024 (beoordelingsjaar 2023), het jaarlijkse moment van aanpassing van het salaris als gevolg van het beoordelingsresultaat, te verplaatsen van 1 januari naar 1 april.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Consequenties

De hieraan verbonden consequenties (eenmalig latere aanpassing van het salaris en de gevolgen voor de pensioengrondslag) kunnen relatief simpel en als volgt worden opgelost:

  1. De salarisverhoging wordt eenmalig gecorrigeerd met de factor 1,333 op 1 april 2024 waardoor er geen nadelig effect op het jaarsalaris van de medewerker ontstaat;
  2. Er wordt een extra peildatum voor de pensioengrondslag (jaarlijks 1 april) in het PME-pensioenreglement opgenomen. Hierdoor wordt de pensioengrondslag per 1 april jaarlijks gecorrigeerd in plaats van alleen per 1 januari.

Door genoemde aanpassingen worden mogelijke nadelen voor de medewerker gecompenseerd.

Uitnodiging informatieve bijeenkomst

We kunnen ons voorstellen dat de verschuiving van de salarisronde nog extra uitleg vergt. Daarom willen de werknemersorganisaties de leden uitnodigen voor een bijeenkomst.

Wanneer: Donderdag 22 juni 2023
Tijd: 12.00 uur – 13.00 uur
Locatie: Vergaderruimte HQA2119 in het hoofdkantoor in Venlo

Ook aspirant-leden zijn van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst zal ook PME (Toin Ubbing) aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de verschuiving van de salarisronde.

Stem

Uiteindelijk hebben de leden het laatste woord. Omdat de nadelen van de verschuiving door het bedrijf zijn opgelost, leggen wij het voorstel positief aan de leden voor. De leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen om te stemmen vóór vrijdag 23 juni, 12:00 uur.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan de belangenbehartiger John Kapteijn weten via john.kapteijn@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid