De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Canon Nederland / Canon Production Printing: Cao 2023

08 november 2022

Eerste bod Canon onder de maat

Canon heeft tijdens de tweede onderhandelingsronde een bod van 3,4% op tafel gelegd voor een looptijd van 1 jaar. Wij als bonden hebben dit bod afgewezen omdat het in onze ogen veel te mager is.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Structurele loonsverhoging

Canon stelt een cao voor die loopt van 1 januari 2023 tot 1 januari 2024.
Per 1 februari 2023 is men bereid tot een loonsverhoging van 3,75% geven. Op jaarbasis komt dat neer op 3,4%. We hebben de werkgever gewezen op het onderhandelingsresultaat zoals dat bereikt is in de Metalektro: een loonsverhoging van 5,5% per 1 december 2022 en € 60,- korting op de werknemerspremie voor het pensioen op tafel ligt. We vinden dat het eerste voorstel van Canon geen recht doen aan de inzet van de werknemers. Canon zou zijn personeel tegenmoet moet komen in deze financieel moeilijke tijden.

Cao-onderhandelingen ronde III

Canon zal bij de volgende onderhandelingsronde (maandag 14 november) met een nieuw voorstel komen.

Mening gevraagd

Wij zijn natuurlijk benieuwd naar de reacties. Wat vind je van het bod van Canon? Laat het de belangenbehartiger John Kapteijn weten via john.kapteijn@unie.nl

Het moet duidelijk zijn dat dit jaar alle loonruimte zal gaan zitten in de structurele verhoging van de lonen en betaalde salarissen. Canon en de bonden hebben afgesproken dat we ons dit jaar daar vooral op zullen moeten richten. Dit in verband met de torenhoge inflatie waar iedereen mee te maken heeft. Ook heeft Canon eerder laten weten dat het de nieuwe cao als een overgangs-cao ziet. Het bedrijf wil de mogelijkheid onderzoeken om de Canon cao te splitsen. CNL heeft de intentie uitgesproken om over te stappen naar de cao voor Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK-cao). CPPN zou dan een eigen cao houden. Het bedrijf wil dit omdat de werkzaamheden van beide bedrijven sterk van elkaar verschillen.

Wij houden de leden op de hoogte.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met John Kapteijn via zijn e-mail: john.kapteijn@unie.nl

 

[print_link]

Word gratis lid