De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Bosch Transmission: terugkoppeling overleg met werkgever

13 maart 2024

Op maandag 11 maart hebben de vakbonden aan tafel gezeten met de werkgever. Deze gesprekken voeren we om een vinger aan de pols te houden qua business en uitvoering van het sociaal plan, zoals vorig jaar is afgesproken met de werkgever.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Net als in de medewerkersbijeenkomsten, heeft Bosch ons bijgepraat over de overgang van oude naar nieuwe business, de huidige tijdslijnen en de uitdagingen daarbij. Aangezien deze zaken al bekend zijn, gaan we hier niet verder op in.

Reorganisatiesociaal plan

Verder hebben we stilgestaan bij de uitvoering van het sociaal plan dat over het algemeen behoorlijk is verlopen. Mochten er daar nog zaken spelen dan horen we die graag van onze leden.

Feestdagentoeslag

Verder heeft Bosch aangegeven met ons in gesprek te willen treden over een regeling met betrekking tot de feestdagentoeslag. Er ligt een regeling uit 2011-2013. Die regeling is de werkgever tot op heden, blijven hanteren. Waarom er dan mogelijk een nieuwe regeling nodig is, ontgaat ons momenteel. In een volgend overleg gaat Bosch Transmission ons dat nader toelichten. Wordt vervolgd.

Functiehuis

Tot slot gaat de werkgever naar aanleiding van het OR-advies ten aanzien van de reorganisatie, het functiehuis actualiseren. Dat kan leiden tot nieuwe functiebeschrijvingen en waardering van functies. De werkgever wil hierover in gesprek met een werkgroep, samengesteld uit onder meer een aantal leden van de OR. Arbeidsvoorwaardelijke zaken die hier mogelijk uit voortvloeien, worden met de vakbonden besproken.

Tot zover de terugkoppeling. Laat dit bericht ook lezen door de medewerkers die nog geen lid zijn van De Unie zijn en maak ze ook lid. Lid van De Unie worden is eenvoudig door dit inschrijfformulier in te vullen.

Contact

Zijn er nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of op 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid