De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Bosch Transmission Technology: Eerste overleg sociaal plan

15 juni 2023

Op 14 juni 2023 hebben wij de werkgever gesproken over de voorgenomen reorganisatie. Tijdens de kantinesessie en nadien via e-mail hebben de medewerkers ons gevraagd hoe de afspiegeling verloopt, wetende dat werkgever onderscheid maakt tussen de huidige en de toekomstige business.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Deze vraag is basaal, omdat de wijze waarop Bosch de reorganisatie wil inrichten, is gebaseerd op deze knip in de business. Dit punt wordt nader besproken door Bosch met de ondernemingsraad. Naderhand zullen wij worden geïnformeerd over de uitkomst van dit gesprek. We hebben Bosch verzocht de medewerkers ook daarvan op de hoogte te stellen.

Onze eerste reactie

In afwachting van deze uitkomst, hebben we Bosch wel onze eerste reactie op het concept sociaal plan, dat we van Bosch hebben ontvangen, gegeven. Wat de gezamenlijke bonden meteen opviel, is dat Bosch een correctiefactor bij de ontslagvergoeding voorstelt die wat ons betreft zeker ontoereikend is. Naast dit punt hebben we nog andere zaken benoemd die werkgever heeft genoteerd en waar hij de volgende keer bij ons op terugkomt.

Vervolg

Het volgende overleg is over een paar weken. Op 5 juli trekken we een dag uit om samen met Bosch verder van gedachten te wisselen over de voorgenomen reorganisatie en een passend, adequaat sociaal plan.

Solidariteit en ondersteuning

Ook de steun en solidariteit van de collega’s die nog geen lid zijn bij De Unie zijn van belang in dit traject. De collega’s die nog geen lid zijn, kunnen meebeslissen wanneer zij betalend lid worden van De Unie. Wil jij meebeslissen en ben je Light-lid, meld je dan hier aan voor het Compleet of Extra lidmaatschap.

Laat dit bericht ook door collega’s die nog geen lid zijn lezen! Die collega kan lid worden door dit inschrijfformulier in te vullen.

Hoe verder?

Blijf onze berichten volgen en laat ons weten als je vragen hebt. We gaan je direct op de hoogte brengen van de uitkomst van de komende gesprekken met de werkgever over de inhoud van het sociaal plan.

Contact

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via e-mail suat.koetloe@unie.nl of door te bellen met 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid