De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CAO Beroepsgoederenvervoer: Eerste onderhandelingsronde

15 september 2022

De eerste dag onderhandelingen voor de nieuwe cao zijn achter de rug. Wij hebben namens de leden onze voorstellen gepresenteerd. Helaas hebben de werkgevers nog geen voorstellen gedaan. We hopen niet dat dit tot vertragingen leidt.

Schrijf je nu in als gratis light-lid en we houden je altijd op de hoogte van de cao-onderhandelingen.

Om te beginnen wil ik jullie bedanken voor de vele reacties die ik ontvangen heb op de diverse mailingen die we in aanloop naar de cao-onderhandelingen hebben verstuurd. Door jullie reacties hebben we onze voorstellen goed kunnen onderbouwen en voel ik mij gesterkt aan de onderhandelingstafel.

Het overleg verliep in een goede sfeer en dat is natuurlijk belangrijk. Het is gebruikelijk dat tijdens de eerste ronde partijen de eigen voorstellen toelichten en dat heb ik dan ook gedaan. Hierbij heb ik benoemd dat onze voorstellen gebaseerd zijn op de reacties die ik ontvangen heb van onze leden. Zij geven dus een goed beeld van de onderwerpen die bij de medewerkers leven.

Helaas hebben de werkgevers geen voorstellen ingediend. Ik heb aangegeven dat ik dit jammer vind en dat het cao-proces hierdoor vertraagd wordt. Natuurlijk snap ik dat er veel onzekerheden zijn, maar die onzekerheden zijn er ook voor jou. De werkgevers willen de kabinetsplannen voor het komende jaar afwachten, dus na Prinsjesdag krijgen we (hoop ik) inzicht in de voorstellen van de werkgever.

De Unie wil alles in het werk stellen om voor het einde van de huidige cao een akkoord te hebben op de nieuwe cao. Dit hebben we toch ook afgesproken in de laatste cao? Op basis daarvan heb ik de werkgevers opgeroepen om op zo kort mogelijke termijn de voorstellenbrief in te dienen, zodat we verder kunnen.

Op 28 september gaan we verder onderhandelen. Dat is 3 dagen na Prinsjesdag. Ik hoop oprecht dat we dan meer inhoudelijk kunnen praten over de nieuwe cao en dat het een constructief overleg zal zijn. Natuurlijk houd ik je op de hoogte van het verloop van de onderhandelingen.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger Edith Werger via edith.werger@unie.nl of te bellen met 06-5252 2054.

 

Afdrukken

 

 

Gerelateerde berichten

Beroepsgoederenvervoer: Eindbod

Afgelopen vrijdag (8 december 2023) hebben TLN/VVT, De Unie en de andere vakbonden voor de vierde keer onderhandeld om tot…

Beroepsgoederenvervoer: Tweede ronde 3%

Afgelopen vrijdag heeft de tweede cao-onderhandelingsronde van de Beroepsgoederenvervoer plaatsgevonden. De Unie heeft haar voorstellenbrief ingediend en toegelicht. Onze voorstellenbrief vind…

Word gratis lid