De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Beroepsgoederenvervoer: De Unie zoekt vrouw

13 februari 2023

De Unie is op zoek naar vrouwen werkzaam in de sector Beroepsgoederenvervoer over de weg en in de verhuur van mobiele kranen. In deze sector zijn maar weinig vrouwen te vinden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

Met jou wil ik deze trend doorbreken

Hoe minder vrouwen je ziet op de werkvloer of in het veld, hoe minder vrouwen er willen werken. (Dit schijnt ooit eens onderzocht te zijn.) Gesteld wordt: vrouwen trekken vrouwen aan. Als je wilt kun jij mij daarbij helpen.

Vrouwen leveren geld op

De volgende eigenschappen worden als typische vrouwelijke eigenschappen gezien en hoog geprezen: je goed kunnen inleven in de klant, effectief plannen en coördineren en samenwerken. Dit levert de organisatie waar jij werkt, letterlijk geld op.

Personeel moet een afspiegeling zijn van de samenleving

In jouw sector is dat zeker niet het geval! Slechts enkele procenten en dan veelal ook nog eens in de typische vrouwen beroepen (kantoor, facility en dergelijke). Toch groeit het aantal vrouwen achter het stuur de laatste tijd wel gestaag. Maar de algehele trend is toch, dat veel potentieel verloren blijft en talent niet wordt benut.

Zijn de arbeidsomstandigheden juist?

Welke wensen heb je en waar loop je tegenaan? Is men in het werk flexibel genoeg, voel jij je veilig in deze “mannenwereld”?

Hoe kan jij helpen?

Door de enquête hier in te vullen help jij enorm. Vraag jouw vrouwelijke collega’s ook om deze enquête in te vullen. Cao-partijen hebben afgesproken in de cao voor 2024 maatregelen te treffen zodat het imago en de zichtbaarheid van de sector verbeterd wordt. Ook het thema werving en behoud van personeel zal veel aandacht krijgen. Met de resultaten van onder andere deze enquête willen wij de wensen van vrouwen aan de cao-tafel zichtbaar maken.

Het invullen van de enquête duurt zo kort, of lang als jij zelf wilt. Geen enkele vraag is verplicht om in te vullen.

Voor vragen of opmerkingen neem dan contact op met de belangenbehartiger Edith Werger via edith.werger@unie.nl of bel 06-5252 2054.

Gerelateerde berichten

Beroepsgoederenvervoer: Tweede ronde 3%

Afgelopen vrijdag heeft de tweede cao-onderhandelingsronde van de Beroepsgoederenvervoer plaatsgevonden. De Unie heeft haar voorstellenbrief ingediend en toegelicht. Onze voorstellenbrief vind…

Beroepsgoederenvervoer: 8 maart 2023

Onder erbarmelijke omstandigheden werkten vrouwen in de textielindustrie. Omstandigheden welke wij ons tegenwoordig eigenlijk niet meer kunnen voorstellen. Op 8…

Word gratis lid