De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Motorvoertuigen en Tweewielers: Cao-besprekingen

27 juli 2023

De huidige cao kent een looptijd tot en met 31 oktober 2023. Dit betekent dat De Unie druk bezig is met de voorbereidingen. Hierover willen wij je kort informeren.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao-gesprekken

De planning voor de cao-besprekingen zijn gemaakt. Op 7 september 2023 start het overleg en we hopen natuurlijk dat we vóór 31 oktober 2023 tot een akkoord kunnen komen.

Planning

De Unie wil een voorstellenbrief indienen die voortkomt uit de wensen van de leden. Om die reden hebben wij de leden gevraagd om de onderwerpen die zij van belang vinden voor de nieuw af te sluiten cao door te geven, inclusief een korte toelichting. De leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen om een reactieformulier in te vullen tot 11 augustus.

Na 11 augustus zullen wij de conceptvoorstellen opstellen op basis van de input. De conceptvoorstellen zullen wij vervolgens aan de leden sturen. De definitieve voorstellen zullen uiterlijk eind augustus verstuurd worden.

Tot slot

Het contact met de leden is natuurlijk belangrijk, zowel voor, tijdens en na de cao-onderhandelingen. Heb je interesse om meer betrokken te worden binnen dit proces, laat het dan aan de belangenbehartiger weten.

Contact

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Sjerp Holterman (belangenbehartiger) via sjerp.holterman@unie.nl of via telefoonnummer 06-5252 2030.

Gerelateerde berichten

Cao-akkoord banden en wielen-sector

We hebben een cao-akkoord bereikt met gemiddeld 8,84% loonsverhoging voor jouw cao 2024 in de Banden en Wielen-sector.   Het…

Word gratis lid