De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Avient Protective Materials: Input cao-onderhandelingen

18 augustus 2023

De cao-onderhandelingen bij Avient Protective Materials gaan weer van start. Zoals gebruikelijk vragen wij onze leden naar hun ideeën, suggesties en adviezen met betrekking tot wijzigingen / verbeteringen die onze leden graag in de arbeidsvoorwaarden gerealiseerd zouden willen zien. Waar ligt de prioriteit? Wat is belangrijk? Wat is de ondergrens en tot hoever wil je gaan? Waar moet het in de aanstaande onderhandelingen over gaan? Waar liggen de accenten, wat is heilig en wat is bespreekbaar?

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Onderhandelingen

Op woensdag 13 september 2023 zal de eerste onderhandelingsronde plaatsvinden en op donderdag 20 september de tweede.  De laatste ronde van de onderhandeling zal op maandag 2 oktober 2023 plaatsvinden.  De Unie hoopt vóór 1 oktober zicht te hebben op een nieuwe cao. Per die datum loopt immers de huidige cao ten einde.

Vanuit het verleden

Er ligt een pakket aan arbeidsvoorwaarden waaraan al bijna 120 jaar aan geduwd, getrokken, gesleurd, veranderd en over onderhandeld is. Jaarlijks (twee-, of 3-jaarlijks) gemoderniseerd. Valt daar nog iets aan te verbeteren? Er valt altijd te optimaliseren en te actualiseren.   De belangenbehartiger John Kapteijn ontvangt graag een reactie van de leden. Vermeld in het onderwerp: Advient-cao-input.

Contactpersonen, kaderleden, delegatieleden (vacature)

Met de opeenvolgende verkopen van bedrijfsonderdelen is ook ons ledenbestand verspreid geraakt. Bovendien blijken er binnen Avient geen Unie-kaderleden meer te zijn. Daar is dus dringend behoefte aan. Wil je meer weten over wat er komt kijken bij het zijn van delegatielid neem dan gerust contact met de belangenbehartiger op. Een verbinding tussen onderhandelaar en leden is aan de onderhandelingstafel onmisbaar.

Nieuwe leden altijd welkom. Een lidmaatschap is van belang

De afgelopen jaren heeft De Uniespijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van het cao-overleg omdat het ledental te klein geworden was. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledental kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden bij Avient, zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Praat samen mee en verstevig onze positie bij Avient. Aanmelden als lid kan eenvoudig hier.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger John Kapteijn, via john.kapteijn@unie.nl of bel met 06-52522067.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid