De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Avient Protective Materials: cao 2024-2025

31 mei 2024

Hierbij een uitnodiging om ideeën, suggesties en adviezen te delen met betrekking tot wijzigingen en verbeteringen die graag in de arbeidsvoorwaarden gezien zouden worden.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Waar ligt de prioriteit? Wat is belangrijk? Wat is de ondergrens en tot hoever wil je gaan? Waar moet het in de aanstaande onderhandelingen over gaan? Waar liggen de accenten, wat is heilig en wat is bespreekbaar?

Hoe gaat het met Avient?

Gaat het in vergelijking met vorig jaar slechter met Avient, gaat het beter, of gaat het even goed (of slecht)? Dat is uiteraard ook weer van invloed op de arbeidsvoorwaardelijke ontwikkeling. De torenhoge inflatie behoort inmiddels gelukkig weer tot het verleden.

Onderhandelingen

Op donderdag 27 juni (van 09.00-10.00 uur) zal er een eerste overleg plaatsvinden in aanloop naar de onderhandelingsronde over de afspraken ingaande 1 oktober 2024. Het zou mooi zijn als we vóór 1 oktober zicht hebben op een nieuwe cao, aangezien de huidige cao per die datum afloopt. We zullen zien hoe voorspoedig de onderhandelingen gaan verlopen.

Vanuit het verleden

Er ligt een pakket aan arbeidsvoorwaarden waaraan al bijna 120 jaar geduwd, getrokken, gesleurd, veranderd en over onderhandeld is. Jaarlijks (twee-, of driemaal) gemoderniseerd. Valt daar nog iets aan te verbeteren? Er valt altijd te optimaliseren en te actualiseren. Laat het de belangenbehartiger weten. Verzend je reactie met in het onderwerp: AVIENT – CAO 2024-2025 – INPUT.

Contactpersonen, kaderleden, delegatieleden (vacature)

Met de opeenvolgende verkopen van bedrijfsonderdelen is ook ons ledenbestand verspreid geraakt. Bovendien blijkt dat er binnen Avient geen Unie-kaderleden meer zijn. Daar is dus dringend behoefte aan. Wil je meer weten over wat er komt kijken bij het zijn van delegatielid, neem dan gerust contact met de belangenbehartiger op. Een verbinding tussen onderhandelaar en leden is aan de onderhandelingstafel onmisbaar.     

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact met de belangenbehartiger John Kapteijn op. Je kan contact opnemen per mail via john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid