De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Ausnutria: uitonderhandeld over sociaal plan

05 januari 2024

De onderhandelingen over het sociaal plan met Ausnutria zijn stilgevallen. Er is een eindbod gedaan door de werkgever, die tijdens de gezamenlijke ledenvergaderingen unaniem is afgewezen door de leden van de bonden. De leden van De Unie waren niet aanwezig bij deze bijeenkomsten.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat gebeurt er nu?

De leden van de andere vakbonden hebben het sociaal plan afgewezen. Vanuit De Unie is er niemand geweest om te stemmen. Naar aanleiding van de afwijzing van de leden hebben we Ausnutria verzocht een beter bod te doen voor het sociaal plan. Dat is niet gebeurd. Ausnutria blijft bij haar bod. Op dat moment hebben we als vakbond nog één route over, dat is actievoeren voor een beter resultaat. Hoe gaat dat in zijn werk?

Het proces

Alle leden van de bonden worden uitgenodigd voor een gezamenlijke ledenvergadering, ook wel een driekwartvergadering genoemd. Hierbij zullen de aanwezige leden stemmen of ze een ultimatum willen stellen en of ze willen actievoeren wanneer het ultimatum niet wordt geaccepteerd door de werkgever. Wanneer driekwart van de aanwezige leden hiermee instemt, kunnen wij formeel mee actievoeren. Het is dan wel van belang dat je ook daadwerkelijk van plan bent om actie te voeren. Bij de afgelopen cao-onderhandelingen in de zuivel heb je kunnen zien dat actievoeren voor betere voorwaarden loont.

Let op: Bij De Unie geldt dat minimaal 25% van de leden aanwezig moet zijn geweest bij de bijeenkomsten. Van die 25% moet minstens driekwart van de leden stemmen voor het ultimatum en het actievoeren. Verschijnen bij de bijeenkomst om te stemmen is dus belangrijk!

De locaties voor de ledenvergaderingen

 • Ausnutria Leeuwarden (Lypack)
  Dinsdag 9 januari van 12:30 tot 13:30 uur en van 14:15 tot 15:15 uur
  Locatie: De Fabriek, James Wattstraat 4, Leeuwarden.
 • Ausnutria Heerenveen
  Woensdag 10 januari van 13:00 tot 14:00 uur en van 14:15 tot 15:15 uur Locatie: Vakbondscentrum Heerenveen, Koornbeursweg 32-36, Heerenveen (Leden werkzaam in Heerenveen kunnen ook aansluiten bij de ledenvergaderingen in Leeuwarden).
 • Ausnutria Ommen
  Donderdag 11 januari van 12:30 tot 13:30 uur en van 14:30 tot 15:30 uur en van 16:30 tot 17:30 uur Locatie: Bezoekerscentrum Ommen, Hammerweg 59a, Ommen.
 • Ausnutria Kampen
  Vrijdag 12 januari van 12:30 tot 13:30 uur Locatie: De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12, Kampen.
 • Ausnutria Zwolle
  Dinsdag 9 januari van 11:00 tot 12:00 en van 12:00 tot 13:00 Locatie: Lumen Event Center, Stadionplein 18, Zwolle.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger, Mandy Raaijmakersn via mandy.raaijmakers@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

Zuivelindustrie: Inzet De Unie

In dit bericht brengen we je hoogte gebracht van de inzet over de nieuwe cao.   Inzet cao-onderhandelingen Je kunt…

Word gratis lid