De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis: We hebben input nodig

20 juli 2022

Na de zomer beginnen de nieuwe cao-onderhandelingen bij Arcadis en daar hebben we de hulp van de leden bij nodig! Welke onderwerpen vind jij op dit moment goed geregeld, wat mis je en wat wil je verbeterd zien? Wat vind jij belangrijk? Wij doen de onderhandelingen namens onze leden en om dat goed te kunnen doen hebben we input nodig! Deel die eenvoudig hier met ons, vóór maandag 29 augustus!

Ontvang de laatste updates over de Arcadis cao. Schrijf je snel in!

Kaderleden gezocht

We zoeken nieuwe kaderleden! Als kaderlid kun je plaatsnemen aan de onderhandelingstafel en heb je direct input en een actieve rol in het hele cao proces. Roept dit vragen op, heb je interesse of ken jij een geschikte kandidaat? Dan kun je hier terecht!

Het proces

  • Week 36 op 6 september ontvangt de werkgever de voorstellenbrief
  • Week 37 eerste onderhandeldag
  • Daarna tweewekelijkse onderhandelingen ingepland t/m week 50
  • Einddatum huidige cao is 1 oktober 2022

Het is niet de bedoeling om tot eind december te onderhandelen, maar die data hebben we voor de zekerheid vastgezet. De onderhandelingen gaan de ene keer over de inhoud van de cao, de andere keer over de toekomst van de pensioenregeling in het licht van de nieuwe pensioenwetgeving. Als de cao-onderhandelingen nog niet klaar zijn voor de einddatum, dan heeft de huidige cao nawerking en blijven die rechten gelden tot er een nieuwe cao is. De huidige cao kan je hier raadplegen.

Even voorstellen

Dit is mijn eerste nieuwsbrief als nieuwe onderhandelaar aan de cao-tafel. Met een arbeidsrecht opleiding en een achtergrond in HR kom ik zeker niet onbeslagen ten ijs. Ook kan ik rekenen op de ondersteuning van John Kapteijn met al zijn kennis en kunde van de afgelopen jaren binnen Arcadis en De Unie. Het enige wat ontbreekt is hulp om het bedrijf beter te leren kennen en te weten wat er intern speelt. Daarom doe ik hierbij een oproep om zoveel mogelijk input te geven waarmee ik de belangen kan behartigen! Wie gaat er samen met mij plaatsnemen aan de onderhandelingstafel? Twijfel je, wil je meer weten? Neem dan contact met me op!

Contact

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van bovenstaand bericht stuur mij dan een e-mail via mandy.raaijmakers@unie.nl

 

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid