De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis: update lopende processen

16 februari 2023

Arcadis: update; Afgelopen december hebben we overeenstemming bereikt over de nieuwe cao. In de tussentijd hebben we niet stilgezeten bij De Unie. We vertellen je graag waar we op dit moment mee bezig zijn om de belangen bij Arcadis te behartigen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao-tekst

Arcadis en de bonden communiceren met elkaar over de inhoud van de nieuwe

cao-tekst. Deze tekst is bijna klaar. De laatste puntjes worden nog op de i gezet. Arcadis is ondertussen de individuele salarisronde van april aan het voorbereiden.

Pensioenen

We zijn sinds vorig jaar met Arcadis in overleg over een verandering van de pensioenregeling. De wetswijzigingen op het gebied van pensioenen zijn nog niet definitief. De verwachte inwerkingtreding van de nieuwe pensioenwet is 1 juli 2023, maar dat is nog niet zeker. Dit is al een aantal keren uitgesteld. We zijn met Arcadis de voorbereidingen aan het treffen om straks keuzes te kunnen maken voor de nieuwe pensioenregeling, in lijn met de nieuwe pensioenwet. De mening van onze leden wordt gevraagd wanneer er inhoudelijke keuzes gemaakt moeten worden. Daar zijn we nu nog niet.

Verkiezingen ondernemingsraad

Vorige week hebben onze leden het bericht ontvangen dat de OR van Arcadis Nederland nieuwe leden zoekt. De leden kunnen zich nog via ons verkiesbaar stellen en extra ondersteuning krijgen. Deze mogelijkheden staan in onze uitnodigingsmail omschreven. Mocht er hier vragen over zijn, neem dan vooral contact op met Emanuel Geurts, zie onderaan dit bericht zijn contactgegevens.

Wisseling belangenbehartiger

Afgelopen jaar heb ik, Mandy Raaijmakers (belangenbehartiger) het stokje overgenomen van mijn collega John Kapteijn, die de belangen vele jaren heeft behartigd. Ik heb met veel plezier de cao-onderhandelingen bij Arcadis gedaan en ik hoop dat je er tevreden over bent. Helaas ga ik Arcadis alweer overdragen aan een collega. De Unie groeit en heeft het team van collectieve belangenbehartigers recent uitgebreid. Daardoor gaan er een aantal bedrijven en sectoren over van de ene naar de andere belangenbehartiger. Zo ook bij mij. Mijn collega Emanuel Geurts neemt de collectieve belangenbehartiging van mij over. Naast dat hij senior belangenbehartiger is, is hij ook voorzitter van onze eigen ondernemingsraad. Je kunt dus bij hem niet alleen terecht met vragen over jouw collectieve belangenbehartiging maar ook over het (kandidaat) lidmaatschap voor de OR.

Contact

Vragen of opmerkingen over deze update kan je nog bij mij kwijt via mandy.raaijmakers@unie.nl. Emanuel is per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Arcadis Nederland: Update cao

In dit bericht informeren wij je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao.   Cao-onderhandelingen Afgelopen dinsdag 14 november 2023…

Arcadis Nederland: Pensioenupdate

In dit bericht informeren wij  je over de onderhandelingen voor een nieuwe pensioenregeling voor jou én Arcadis.   Pensioen Maandag…

Word gratis lid