De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis Nederland: Pensioenonderhandelingen (bijna) afgerond

14 juni 2024

In dit bericht informeren wij je over het pensioenoverleg van maandag 10 juni 2024 bij ANL. Na een lange periode van besprekingen en onderhandelingen zijn we nu op het punt gekomen dat we een concept transitieplan hebben. Het einde is in zicht!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Concept transitieplan

Onder leiding van een externe pensioendeskundige hebben we de gesprekken over een nieuwe pensioenregeling hervat. Op de agenda stond een voorlopig besluit door sociale partners over de nieuwe pensioenregeling, compensatie en invaren te nemen. We kiezen dus voor een solidaire pensioenregeling en er komt een compensatie voor medewerkers die mogelijk nadeel ondervinden door de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. De bestaande opgebouwde pensioenen worden meegenomen in de nieuwe regeling. Dit en meer komt allemaal terug in het concept transitieplan.

Alle keuzes voor de nieuwe pensioenregeling zijn nu door sociale partners gemaakt. Het concept transitiedocument wordt nu ter input naar pensioenfonds HNPF, medezeggenschap en de vereniging van gepensioneerden gestuurd om hen te raadplegen. De feedback die daaruit voortkomt, wordt teruggekoppeld naar de werkgever en vakorganisaties. Na bespreking ervan nemen we een besluit. Het is aan de leden om hun stem uit te brengen. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden in de maand september. Er volgt voor die tijd nog meer informatie over ‘wat houdt de pensioenregeling in en wat betekent het voor mij?’. Aan de communicatie wordt hard gewerkt, dus wordt vervolgd!

Meer weten over pensioen?

Voor wie nu al wil weten waar het allemaal over gaat, zijn er een aantal opties die je kunt gebruiken. Op de website van Het Nederlandse Pensioenfonds kun je veel achtergrondinformatie vinden over pensioen. Deze vind je op Een nieuw pensioenstelsel, wat betekent dat voor jou? – Het Nederlandse Pensioenfonds (hnpf.nl).

Meer informatie over pensioen vind je ook op de website van Pensioenduidelijkheid. Dit is een initiatief van de vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel is betrouwbare informatie te bieden over het pensioenstelsel.

Uiteraard vind je ook op de website van De Unie en kan je er als Unielid advies over krijgen of je vraag aan ons stellen.

Contact

Neem gerust contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts over dit bericht of andere zaken die je wilt bespreken. Je kunt hem bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en/of via 06-5252 2074.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid