De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis Nederland: Overleg cao en pensioen vervallen

15 december 2023

Met dit bericht informeren wij je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao en pensioenregeling voor jou én Arcadis. Op 14 december 2023 zou het over zowel de cao als het pensioen zijn gegaan. Deze overleggen zijn om verschillende redenen niet doorgegaan. Hieronder licht ik deze toe.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao

De onderhandelingsdelegatie van Arcadis heeft een goed overleg gevoerd met de Nederlandse directie over een nieuw bod voor de loonsverhoging voor de nieuwe cao. Ze zijn ervan overtuigd dat zij met hun nieuwe voorstel met ons tot overeenstemming kunnen komen. Goed dat ze daar zelf positief over zijn maar dat wil ik dan eerst maar eens zien voordat ik dit geloof. Zover is het dus niet gekomen. Ze moeten hier eerst afstemming over hebben met Global en dat was niet voor de 14e te realiseren. Het nieuwe voorstel blijft ons dus nog onbekend tot een volgend overleg. Aangezien het eerstvolgende cao-overleg pas op 22 januari 2024 gepland staat, proberen we nog een extra overleg ervoor te plannen. December 2023 gaat niet meer lukken maar begin januari 2024 waarschijnlijk wel.

Pensioen

Naast het cao-overleg hadden we ook pensioenoverleg op de 14e gepland staan. Op de agenda stond de bespreking van de pensioenberekeningen die door de rekenmeesters van Ortec zijn aangeleverd aan pensioenfonds HNPF. Omdat er wat vragen waren over ontbrekende cijfers en sommige resultaten, zijn de pensioenspecialist van Arcadis, externe pensioenadviseur en HNPF met elkaar in gesprek gegaan. Vervolgens is Ortec gevraagd om met een update te komen en alle gevraagde informatie aan te leveren. Die update was niet op tijd klaar om het overleg van donderdag goed voorbereid door te laten gaan. Maandag 22 januari 2024 is de eerste datum waarop we daar dan wél aan toe komen. Vervelend dat dit zo loopt maar het is even niet anders. We hebben nog wat marge in de planning.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurs via emanuel.geurts@unie.nl en/of telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid