De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis Nederland: Loonbod Arcadis bekend

01 december 2023

In dit bericht informeren wij je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao-onderhandelingen

Dinsdag 28 november 2023 hebben vakorganisaties en Arcadis overleg met elkaar gehad over een nieuwe cao. In de vorige nieuwsbrief hebben wij gemeld dat Arcadis wat meer tijd nodig had om hun inzet te bepalen. Nu lag de concrete inzet van jouw werkgever wel op tafel en is het eigenlijk alleen over het loonbod gegaan.

Loonbod Arcadis

Arcadis biedt de werknemers een loonsverhoging van 2% per 1 april 2024 voor een cao van een jaar. Daarnaast wil Arcadis ook de individuele loonsverhoging (RSP) op 1 april 2024 uitvoeren. Gemiddeld over de hele populatie van Arcadis is dit 2,5%. Arcadis vindt dat zij medewerkers daarmee tezamen 4,5% per 1 april bieden. Dit geldt voor iedereen die nog een stap kan zetten in de loonschaal. Volgens Arcadis betreft dit ongeveer 92% van de medewerkers die onder de cao vallen. Arcadis gaat hiermee voorbij aan de onderlinge afspraken die vanaf 2015 worden toegepast. In die afspraken staat dat de collectieve loonsverhoging +/- 0,5% van de inflatie (cpi-afgeleid) mag afwijken. Vakorganisaties hebben Arcadis hierop aangesproken. Wij zijn van mening dat een collectieve loonsverhoging bedoeld is voor koopkracht en een individuele verhoging gekoppeld is aan een individuele prestatie en vakbekwaamheid. Arcadis combineert dit nu in hun redenering en daarmee hun loonbod.

Wat vind jij?

Woensdag 6 december 2023 staat de volgende cao-ronde in de agenda. Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt. Wil je ons dit laten weten? Je kunt ons mailen en/of bellen.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over dit bericht? Neem dan contact op met belangenbehartiger Emanuel Geurts via emanuel.geurts@unie.nl en/of telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid