De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis Nederland: De uitslag over de cao en sociaal statuut is bekend!

15 mei 2024

Met dit bericht informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over de uitslag van de stemming bij De Unie en over de nieuwe cao en het sociaal statuut voor jou én Arcadis Nederland (ANL).

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag stemming eindbod

De leden van De Unie konden tot en met afgelopen maandag 13 mei 2024 hun stem uitbrengen over het nieuwe eindbod van ANL voor een nieuwe cao en sociaal statuut. Nadat er eerder ‘rood licht’ was afgegeven, kan De Unie nu ‘groen lichtgeven op het eindbod voor de nieuwe cao en het sociaal statuut. Er zijn daarbij wel een aantal duidelijke signalen afgegeven door de achterban.
Deze zijn:

  • Goed dat het onderscheid tussen hogere en lagere schalen verdwenen is.
  • Waardering voor het getoonde inzicht en de zelfreflectie vanuit de directie van ANL.
  • Het loonbod wordt als te mager ervaren in relatie tot de inflatie en de ambities van Arcadis.
  • De verhouding en afstand tussen de aandeelhouders, Arcadis Global en het personeel is scheef en te groot. Dit doet iets met de verbinding die medewerkers voelen en de motivatie om zich in te zetten voor (de gestelde doelen van) Arcadis.

De laatste twee punten zijn consequent door de achterban als feedback aan mij gegeven tijdens de afgelopen maanden van onderhandelen. Het is aan de directie van Arcadis om hier de handschoen over op te pakken. Ik zal namens De Unie hier kritisch én constructief over in gesprek gaan en blijven.

Vervolg

De HR van ANL en de andere vakorganisaties zijn geïnformeerd over de uitslag en de gegeven argumenten. Op dinsdag 21 mei 2024 gaan partijen in gesprek over het vervolg en daarna informeer ik de leden weer.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met mij op over dit bericht of andere zaken die je wilt bespreken. Je kunt mij bereiken via emanuel.geurts@unie.nl  en/of via 06-5252 2074. Ik verneem graag van jou en ga vertrouwelijk met jouw mening en/of vragen om!

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid